Koolsalade recept
Koolsalade, misschien beter bekend als coleslaw is een super lekker bijgerecht voor bijvoorbeeld bij een barbecue. Maar je kan het ook serveren bij gegrilde kip, vis, of op een broodje pulled pork. Deze koolsalade is echt heel makkelijk om te maken, we gebruiken witte kool (rode kool kan ook), wortel, appel en rozijnen. In nog geen 10 minuten zet je deze heerlijke witte koolsalade op tafel.
Koolsalade dressing
De koolsalade dressing maak je in een handomdraai van yoghurt, mayonaise en wat smaakmakers zoals honing, mosterd en peper en zout.
Koolsalade bewaren
Je kan deze koolsalade ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast. Voor het serveren even omscheppen en hij is weer heerlijk om te eten. Het is een lekker koolhydraatarm recept. Liever lactosevrij? gebruik dan alleen mayonaise en eventueel wat plantaardige yoghurt.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 300 gr witte kool
- 4 wortelen (bospeen)
- 1 frisse appel (Elstar)
- Handje rozijnen
- 1,5 el yoghurt
- 2 tl mosterd
- 1,5 el mayonaise
- 1 el witte wijnazijn
- 2 tl honing
- peper en zout
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snij de witte kool in hele dunne reepjes (wij gebruiken deze mandoline) en was de kool.
Was de wortelen en snijd ze ook in dunne reepjes. Voeg dit bij de kool.
Snij de appel in blokjes en voeg deze samen met de rozijnen toe.
Maak een dressing van de azijn, de yoghurt, de mayonaise, de honing en de mosterd en breng deze op smaak met peper en zout.
Meng de dressing door de koolsalade.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in