smeuiige chocoladetaart-19

Smeuïge chocoladetaart

Met dit recept voor smeuïge chocoladetaart ga je vrienden maken. Iedereen houdt wel van een hapje donkere chocoladetaart dat smelt op je tong toch? De taart ziet er heel imposant uit, maar laat je niet foppen, hij is vrij eenvoudig te maken. Eerst bak je een rijk chocoladebiscuit en daartussen gaat een luchtige chocolade botercrème.

Maak de smeuïge chocoladetaart extra lekker

Wil je deze smeuïge chocoladetaart extra feestelijk maken? Voeg dan wat rood fruit toe. Of garneer hem met gecarameliseerde noten. Of allebei, want waarom ook niet?

ingredient chocolade
smeuiige chocoladetaart-

Ingrediënten voor 10 personen

Biscuit

  • 4 eieren
  • 120 gr suiker
  • 100 gr bloem
  • 20 gr maizena
  • 2 el cacao
  • Snuf zout

Chocoladecrème

Materialen

  • Springvorm 23 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).

  2. Begin met het maken van het biscuit. Klop de eieren met de suiker schuimig en luchtig. Mix de eieren ongeveer 10 minuten. Spatel de gezeefde bloem, de cacao, het zout en maïzena door het eiermengsel. Doe dit voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft.

  3. Spray een springvorm in met bakspray en giet het mengsel in de vorm. Bak het biscuit in ongeveer 35 minuten af. Het biscuit is gaar als een sateprikker er schoon en droog uit komt. Laat het biscuit afkoelen op een rooster.

  4. Maak in de tussentijd de meringue botercrème volgens het recept. Laat de chocolade smelten, doe dit au bain marie of in de magnetron. Smelt de choco steeds per 10 sec in de magnetron en roer het vervolgens door. Herhaal de stap als dit nodig is. Laat de chocola iets afkoelen. Spatel de gestolen chocolade door de botercreme en doe het in een spuitzak.

  5. Snijd je biscuit in 2  gelijke delen. Besmeer de onderste helft met de kersenjam. Spuit de vulling op de beide helften, verdeel het met een paletmes en zet ze weer op elkaar. Laat de taart een uurtje opstijven in de koelkast. Garneer de smeuïge chocoladetaart naar wens met rood fruit.

smeuiige chocoladetaart-19
smeuiige chocoladetaart-19

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten