Paksoi roerbak

Paksoi roerbak

Paksoi roerbak is een heerlijk, snel en gezond gerecht dat perfect is voor doordeweekse avonden. Met verse groenten, sappige grote garnalen en een smaakvolle mix van knoflook, gember en rode peper, is dit recept vast een hit aan jouw eettafel. Lekker als lichte avondmaaltijd, of als stevige lunch als je grote trek hebt. Serveer het met gestoomde rijst of noedels om het geheel compleet te maken.

Paksoi roerbak: nóg lekkerder maken

Wil je variëren? Vervang de garnalen door kipfilet, tofu of tempeh voor een andere twist. Voeg extra groenten toe zoals paprika, champignons of babymaïs voor nog meer kleur en smaak. Als je van wat extra pit houdt, kun je meer rode peper toevoegen of een scheutje chilisaus aan de woksaus toevoegen. En voor de liefhebbers van zoet, een theelepel honing door de sojasaus is een goed idee.

Paksoi roerbak
Paksoi roerbak

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr jumbo garnalen
  • 4 stronkjes shanghai paksoi
  • 125 gr sugar snaps
  • 0,5 komkommer
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stukje gember (ca 1,5 cm )
  • 100 ml (kippen)bouillon
  • 4 el sojasaus
  • 1 el sesamzaadjes
  • 4-6 el gebakken uitjes
  • zonnebloemolie of sesamolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

  1. Hak de Shanghai paksoi in kwarten. Haal de schil van de knoflook, maak de gember schoon en haal de pitjes uit de rode peper. Hak alles fijn. Maak de garnalen schoon. Snijd de komkommer in grove stukken. 

  2. Verhit een scheutje olie in een wok of grote koekenpan en voeg de gember, knoflook en rode peper toe. Wok kort, 1 tot 2 minuten, tot de ingrediënten beginnen te geuren.

  3. Voeg de paksoi, sugarsnaps en sojasaus toe en roerbak circa 4 minuten.

  4. Voeg de in stukken gesneden komkommer en bak een paar minuten mee. Leg de garnalen tussen de groenten en schenk de kippenbouillon in de pan. Leg een deksel op de pan en stoom circa 4 tot 5 minuten, tot de garnalen roze en de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Verdeel de paksoi roerbak over de borden, bestrooi met de gebakken uitjes en wat sesamzaadjes.

Paksoi roerbak
Paksoi roerbak

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in