Slasaus maken
Zelf slasaus maken is eenvoudiger dan je denkt en het resultaat is altijd smaakvol en vers – en een stuk lekkerder dan kant-en-klare sauzen uit de supermarkt!
Basisrecept slasaus maken
Voor dit basisrecept gebruiken we mayonaise en yoghurt, wat zorgt voor een romige en frisse smaak. Het citroensap voegt een heerlijke zuurtje toe, terwijl de poedersuiker een beetje zoetheid geeft – maar die kun je ook eruit laten, als je wil. Breng het geheel op smaak met peper en zout en je hebt een heerlijke, zelfgemaakte slasaus.
Wat voor type sla is lekker voor een salade?
De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan knapperige ijsbergsla, romaine sla voor een klassieke Caesar salade, of veldsla of babyspinazie voor een wat zachtere salade. Voor een pittige bite kun je rucola toevoegen.
Variatietips voor dit basisrecept
Voeg eens verse kruiden toe, zoals dille, bieslook of peterselie, voor extra smaak. Voor een beetje pit kun je een teentje fijngeperste knoflook of een lepeltje mosterd toevoegen. Wil je een luxe twist? Voeg dan een scheutje truffelolie of een lepel honing toe.
Met deze supermakkelijke en veelzijdige slasaus kun je eindeloos variëren en elke salade omtoveren tot een feestje. Dus experimenteer, proef en geniet van je zelfgemaakte salade!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 2 porties
- 2 el mayonaise
- 6 el yoghurt
- 1 el citroensap
- 2 tl poedersuiker
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng de yoghurt met de mayonaise, het citroensap en voeg de poedersuiker toe. Het fijnst meng je dit met een garde.
Breng de slasaus op smaak met peper en zout. Vind je de slasaus te dik? voeg dan een scheutje water toe.
Je kan de slasaus ongeveer 7 dagen bewaren in de koelkast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in