Mascarpone chili dip

Mascarpone chili dip

Op zoek naar een spannende dip voor op de borrelplank, die zowel romig als pittig is? Deze mascarpone chili dip is precies wat je nodig hebt! Het is een heerlijk eenvoudige, maar onweerstaanbare combinatie van romige mascarpone en roomkaas, met een vleugje zoete chili voor een pittige kick. Of je nu een feestje organiseert of gewoon zin hebt in een lekkere snackavond, deze dip is altijd een goede keuze.

Deze dip is perfect om te serveren met krokante tortillachips, maar het smaakt ook top met verse groentesticks zoals wortels, komkommer of paprika. Enne, probeer het ook eens als spread op een sandwich of wrap met gegrilde kip en avocado.

Mascarpone chili dip
Nacho dip maken

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 portie

  • 150 gr roomkaas
  • 50 gr mascarpone
  • 3 el sweet chili saus
  • 5 gr verse koriander
  • Peper en zout

Lekker met

  • Tortillachips
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Meng de mascarpone met de roomkaas en roer het glad. Breng op smaak met een snuf zwarte peper en zout.

  2. Doe de mascarpone chili dip in een schaaltje. Drizzle er 2-3 eetlepels sweet chilisaus overheen. Garneer met fijngehakte koriander.

    Lekker met tortilalchips.

Variatietips

Hoewel de combinatie van sweet chili saus en koriander als een winnend duo is, kun je ook best nog variëren met de smaakmakers. Voeg bijvoorbeeld wat fijngehakte jalapeños toe voor extra pit, of vervang de koriander door verse basilicum of bieslook voor een andere twist. Een beetje geraspte limoen of citroen geeft een extra frisse kick.

Bewaartip

Je kunt deze dip gerust een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Het blijft tot 2-3 dagen goed in een luchtdicht bakje. Vergeet niet de dip even op kamertemperatuur te laten komen voordat je hem serveert, zodat hij weer lekker smeerbaar is.

Mascarpone chili dip
Mascarpone chili dip

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in