Vegan dessert
Ben je op zoek naar een verrukkelijk vegan dessert dat zowel eenvoudig te maken als onweerstaanbaar lekker is? Dit recept voor vegan mini trifles met chocolade is dan precies wat je nodig hebt. Het combineert de rijke smaken van chocolade met de frisheid van sinaasappel, wat zorgt voor een perfecte balans van zoet en fruitig. Sinaasappel en chocolade zijn verrassend goede vrienden; en de sinaasappelkaramel en sinaasschijfjes geven dit vegan dessert een luxe touch.
Het geheim voor dit vegan dessert
In dit lekkere vegan toetje gebruiken we Almhof plantaardig chocolade dessert. Dit chocoladetoetje is heerlijk romig en zacht van smaak, gemaakt met Belgische chocolade en zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen. En dus helemaal plantaardig! Perfect als je veganistisch eet, een lactose- of zuivelintolerantie hebt, of gewoon een keertje geen dierlijke producten wil eten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr Almhof plantaardig chocolade dessert
- 100 ml kokosmelk
- 90 gr margarine
- 3 sinaasappels
- 200 gr witte basterdsuiker
- vegan slagroom
- kaneelpoeder
Vegan cakejes
- 300 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 gr witte basterdsuiker
- 300 ml havermelk
- 1 tl baking soda
- 1 el appelazijn
- 1 tl vanille extract
- Snuf zout
Materiaal
- muffinvorm voor 12 muffins, of gebruik papieren cakevormpjes
- mixer
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden boven-en onderwarmte (160 graden hetelucht). Vet de muffinvorm in met margarine. Meng in een kom de havermelk en appelazijn, laat 15 minuten staan. Voeg daarna het vanille-extract toe en roer door.
Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel, snufje zout, 200 gram basterdsuiker, bakingsoda en rasp van 1 sinaasappel. Voeg het havermelkmengsel toe aan de droge ingrediënten. Mix met een mixer tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over 8 muffinholtes, vul ze tot 2/3 van de bovenkant. Bak de cakejes in 20-25 minuten goudbruin en gaar zijn. Laat ze volledig afkoelen.
Tip: Heb je geen muffinvorm? Dan kun je ook papieren cakevormpjes gebruiken.
Maak terwijl de cakejes in de oven staan de karamel-sinaasappelsaus. Pers 1 sinaasappel uit en vang daar 2 eetlepels sap van op. Snijd de margarine in blokjes.
Zet een steelpannetje met 200 gram basterdsuiker en 100 mililiter water op het vuur. Verwarm de suiker tot het gaat smelten en een volle bruine kleur krijgt. Voeg direct de margarine toe. Roer een aantal minuten met een garde tot het volledig is opgenomen. Schenk de kokosmelk erbij. Roer 2 eetlepels sinaasappelsap door de karamel. Blijf roeren tot het is opgenomen en zet het vuur uit. Laat geheel afkoelen.
Tip: waarschijnlijk houd je wat karamelsaus over, je kunt er een simpele cake mee versieren, een beetje door (plantaardige)yoghurt roeren of serveren bij een bolletje (vegan) ijs. De saus wordt dikker als hij afkoelt.
Snijd de afgekoelde cakejes aan de bovenkant mooi recht. Leg in elk glaasje een cakeje. Verdeel 75 gram Almhof plantaardig chocolade dessert over elk glaasje.
Snijd de laatste sinaasappel in plakken. Versier met een mooie toef vegan slagroom, een paar plakjes sinaasappel en lepel er flink wat karamel-sinaasappelsaus over. Bestrooi de slagroom eventueel met wat kaneelpoeder.
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Almhof. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in