Griekse kofta met feta
Dit recept voor Griekse kofta met spinazie en feta is een perfecte mix van smaken en texturen, ideaal voor wie houdt van de Mediterrane keuken. Dit gerecht smaakt als vakantie, beloofd!
Tip: eet je graag minder of geen vlees? Maak de kofta dan van voor de helft of geheel van vegetarisch gehakt.
Griekse kofta: echt vakantie-eten
Deze Griekse kofta spiesjes maak je van sappig gehakt, en serveer je met frisse spinazie à la crème – in dit geval komt dat romige element van feta. Dit gerecht wordt afgemaakt met kruiden die je doen denken aan een Griekse taverna: dille, kaneel, oregano en paprikapoeder.
Serveer de kofta met platbrood (zelfgemaakt of gekocht) voor een complete maaltijd.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr gemengd gehakt
- 800 gr spinazie
- 1 + 2 uien (middelgroot)
- 2 + 2 tenen knoflook
- 3 takjes oregano
- 3 takjes dille
- 200 gr Griekse yoghurt
- 200 gr feta
- 0,5 tl kaneelpoeder
- 3 tl paprikapoeder
- 4 platbroodjes
- olijfolie
- peper en zout
Materiaal
- eventueel 8 spiesjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht).
Haal de schil van 1 ui en hak fijn. Haal de blaadjes van de oregano en hak ze fijn. Meng het gemengde gehakt met verse oregano, fijngehakte ui, kaneelpoeder en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Pers 2 tenen knoflook er boven uit en kneed het mengsel tot worstjes van 3 centimeter lang.
Steek ze eventueel aan 8 spiesen (2 worstjes/kofta per spies), of bak ze ‘los’.
Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de worstjes in circa 4 minuten rondom bruin. Leg ze op een bakplaat en laat nog 10-15 minuten in de oven verder garen.
Hak de feta en yoghurt in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde dip, breng verder op smaak met peper. Zet even apart.
Haal de schil van de overgebleven uien en knoflooktenen en snijd fijn. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan. Voeg in delen de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de feta-yoghurtdip door de spinazie in de koekenpan. Verdeel de spinazie over de borden en bestrooi met verse dille en eventueel wat blaadjes verse oregano. Serveer met de Griekse kofta spiesjes en platbrood. Drizzle tot slot nog wat extra olijfolie over de kofta en spinazie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in