Hollandse hapjes
Koningsdag is de perfecte gelegenheid om te genieten van traditionele Hollandse hapjes. Of je nu een gezellige borrel buiten organiseert of gewoon thuis van de feestdag wilt genieten, deze selectie van eenvoudige en smakelijke snacks is ideaal. Van kaasstengels tot gevulde eieren, elk hapje brengt een stukje Nederlandse gezelligheid op tafel.
Hollandse Hapjes voor Koningsdag
Zo hebben we homemade kaasstengels, gemaakt met vers bladerdeeg en belegen kaas, die je in een handomdraai maakt. De gevulde eieren, een klassieker op elke borreltafel, krijgen een extra oranje touch door het kerrie- en paprikapoeder. De ham monchou rolletjes, met hun romige vulling en fijngesneden sjalot, zijn favoriet bij jong en oud. En voor een frisse touch zijn er de komkommer schuitjes gevuld met zelfgemaakte tonijnsalade. En natuurlijk mogen de traditionele worst, kaas en Amsterdamse uitjes niet ontbreken. Deze ouderwets lekkere ingrediënten maken de borrelplank compleet.
Deze Hollandse hapjes zijn makkelijk te bereiden, waardoor je meer tijd hebt om te genieten met je vrienden en familie. Dus, trek je mooiste oranje outfit aan, dek de tafel met deze heerlijke snacks en vier Koningsdag in stijl!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 6 personen
- 150 gr leverworst
- 150 gr boeren metworst
- 200 gr jongbelegen kaas
- 50 gr Amsterdamse uitjes
- 50 gr cornichons
- 2 el mosterd
Kaasstengels
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 ei
- 100 gr geraspte belegen kaas
- Peper en zout
Gevulde eieren
- 6 eieren
- 1 el kwark
- 1 el mayonaise
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 5 gr bieslook
- Peper en zout
Ham monchou rolletjes
- 100 gr beenham in plakjes
- 100 gr monchou
- 1 sjalotje
- 5 gr bieslook
- Peper en zout
Komkommer schuitjes
- 1 komkommer
- 150 gr tonijnsalade (recept)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kaasstengels
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch). Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei. Snijd het deeg in lange repen. Bestrooi met kaas en iets peper en zout. Twist de stengels door ze een beetje te draaien. Bak de kaasstengels in ongeveer 20 minuten goudbruin.Gevulde eieren
Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Halveer de eieren. Verwijder voorzichtig het eigeel en doe dit in een kom. Voeg de kwark, mayonaise en de kerriepoeder, paprikapoeder en wat peper en zout toe. Meng door elkaar. Doe de vulling in een spuitzakje en vul de eiwitten hiermee. Garneer met een snuf paprikapoeder en wat verse bieslook.Ham Monchou rolletjes
Pel en snipper het sjalotje heel fijn. Doe de monchou in een kommetje en voeg het sjalotje en wat fijngesneden bieslook toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Neem een plakje ham en strijk de monchouvulling hier over uit. Rol het plakje ham op en snijd in drieën.Komkommer schuitjes
Snijd een komkommer in stukken van 3 cm. Hol ze een klein beetje uit met een lepeltje of een parisienne boortje. Maak de tonijnsalade volgens het recept. Vul de komkommerstukjes met een lepel tonijnsalade.Snijd de metworst en leverworst in plakjes en verdeel ze over een plank. Snijd de kaas in blokjes en garneer met Amsterdams uitje. Leg ook op de plank. Leg de gevulde eieren, ham monchourolletjes, komkommerschuitjes en kaasstengels op de borrelplank. Serveer een schaaltje mosterd en wat cornichons bij de Hollandse hapjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in