Simpele pastasalade
Wij zijn dol op pastasalades! Deze simpele pastasalade met geitenkaas is een van onze favoriete. Ideaal voor een zomerse dag, om mee te nemen naar het park of voor op het strand. Lekker licht en door de pasta vult de salade goed. Je kunt de makkelijke pasta salade ook goed van tevoren al maken. Voeg dan alleen de rucola pas op het laatst toe. Wil je er iets van vlees aan toevoegen? Uitgebakken spekjes zijn er ook lekker bij. Gek op vis? Maak dan deze pastasalade met zalm.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr fusilli
- 125 gr zachte geitenkaas
- 75 gr rucola
- 50 gr kalamata olijven
- 50 gr zongedroogde tomaten
- 1 rode ui
- 30 gr pijnboompitten
- 3 el olijfolie
- 1 el witte balsamicoazijn
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de pasta gaar in voldoende water met zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de ui in ringen en snijd de olijven en zongedroogde tomaten in stukjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Doe de uien, olijven en zongedroogde tomaatjes samen met de rucola in een kom.
Voeg de afgekoelde pasta toe en meng het geheel door elkaar.
Maak een dressing van de olie, azijn en wat peper en zout en meng dit door de salade.
Verkruimel de geitenkaas over de salade.
Strooi de geroosterde pijnboompitten als laatste over de simpele pastasalade.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in