Couscous gegrilde groenten

Couscous gegrilde groenten

Deze couscous gegrilde groenten is echt een makkelijke maaltijd! Couscous spant sowieso de kroon als het gaat om snel en makkelijk eten. Het is een kwestie van even laten staan, doorroeren en klaar is de basis couscous. Net zo makkelijk zijn gegrilde groenten uit de oven. Een kwestie van wat snijwerk en de groenten op smaak brengen en de oven doet de rest. Zo heb je binnen handomdraai een lekkere en gezonde maaltijd op tafel staan. PS probeer ook eens deze couscoussalade met ras el hanout.

Couscous gegrilde groenten

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr couscous
  • 150 gr feta
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 2 rode uien
  • 2 knoflooktenen
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 15 gr platte peterselie
  • Sap van een halve citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Snijd de uien in parten en plet de knoflook met de achterkant van je mes. Je hoeft het schilletje er niet perse af te halen. De knoflook zal een heerlijke geur en smaak aan je groenten geven. Deze eet je later niet op.

  3. Snijd de aubergine in plakken, de courgette in halve maantjes en de rode paprika in reepjes.

  4. Neem een grote ingevette braadslee en leg alle gesneden groenten hierop en verdeel de cherrytomaatjes hierover.

  5. Besprenkel de groenten met wat olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.

  6. Rooster de groenten in ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel de groenten halverwege even door elkaar.

  7. Verdeel de couscous over een kom en giet hier 400 ml kokend water op. Dek de kom af en laat de couscous ongeveer tien minuten rusten.

  8. Breng de couscous op smaak met peper, zout, een scheut olijfolie en de citroensap.

  9. Snijd de rode peper in dunne ringetjes en verkruimel de feta.

  10. Serveer de couscous met de gegrilde groenten en verdeel de rode peper en feta hierover. Garneer de couscous gegrilde groenten met de platte peterselie.

Couscous gegrilde groenten

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in