Yoghurtijs met rood fruit

Yoghurtijs met rood fruit

In de zomer kun je ons (bijna…) wakker maken voor een bakje yoghurtijs. Lekker vers geschept door de ijssalon, maar wist je dat je ook heel makkelijk yoghurtijs zelf kunt maken? Met slechts een paar ingrediënten en een beetje geduld, kun je genieten van een verfrissend en romig ijsje dat je he-le-maal zelf in elkaar hebt gedraaid. De truc: een mengsel van volle Griekse yoghurt en gecondenseerde melk. Die laatste zorgt voor een heerlijke romige textuur, zonder dat je een dure ijsmachine hoeft te kopen of constant moet roeren. Schep het yoghurt ijs in mooie bollen of serveer het in hoorntjes voor een feestelijke traktatie. Geniet ervan!

Smaakvariatie in het yoghurtijs

Verse aardbeien en frambozen in het yoghurtmengsel zorgen niet alleen voor een heerlijke zoete smaak, maar ook voor een prachtige kleur en textuur in dit makkelijk yoghurtijs. Je kunt er ook voor kiezen om een swirl van aardbeien- of frambozenjam toe te voegen, voor nog meer smaakvariatie.

Yoghurtijs maken
Yoghurtijs met rood fruit
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 liter ijs

  • 300 ml Griekse yoghurt (gebruik geen magere variant)
  • 400 ml gecondenseerde melk (1 blikje )
  • 250 ml slagroom
  • 4 el frambozenjam
  • 70 gr frambozen
  • 80 gr aardbeien

Zo maak je het

  1. Maak de aardbeien en frambozen schoon en snijd de grote in kwarten, en kleinere door de helft. 

  2. Klop de slagroom met een mixer stijf. Schep de Griekse yoghurt en gecondenseerd melk erdoor. Roer de aardbeien, frambozen en jam erdoor. De jam hoeft niet volledig gemengd te zijn. 

  3. Schenk dit in een luchtdichte doos van 1 liter en zet tenminste 6 uur, maar nog liever een nacht in de vriezer. Lekker makkelijk yoghurtijs voor op ijshoorntjes, tussen wafels of als bolletje op een zelfgemaakte appeltaart

Yoghurtijs met rood fruit
Yoghurtijs met rood fruit

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (87 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten IJs Makkelijke recepten Aardbei Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Lente recepten Zomer recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in