15 jaar Uit Paulines Keuken: a trip down memory lane

Hoera: Uit Paulines Keuken bestaat 15 jaar! Wat ooit begon als een spontane actie is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste foodblogs van Nederland. En wat is er veel gebeurd in vijftien jaar! Hoog tijd om eens terug te blikken…

15 jaar Uit Paulines Keuken

Pauline: “Als kind stond ik al in de keuken; van koekjes en cakes bakken tot complete kerstdiners in mijn puberteit. Ook bakte ik graag met oma; samen maakten we de mooiste taarten.

Pauline met oma

Maar na de Hotelschool en een kantoorbaan miste ik de culinaire creativiteit. Mijn zus Annika kwam op het idee om een foodblog te starten, en binnen één dag stond Uit Paulines Keuken op Blogspot. Zonder styling of professionele foto’s, maar vooral met heel veel plezier. Het begon als een simpele hobby, maar toen ik ineens vier websites tegelijk runde (o.a. een theebrouwerij en een webshop in streekproducten) moest ik kiezen. Mijn hart lag bij Uit Paulines Keuken. Dus de rest ging weg en ik besloot het professioneler aan te pakken…

Al snel kreeg ik 1.000 bezoekers per dag en samen met een mediabureau groeide het blog als kool. Ook volgden er mooie projecten, zoals een heleboel kookboeken. Van mijn eerste boek op basis van de Voedselzandloper tot mijn eigen kookboeken, zoals Het Uit Paulines Keuken kookboek (2015), Feel Good Food (2016) en Lekker Makkelijk (2021). In 2019 brachten we onze eigen bakmixen uit in samenwerking met Leev, en in 2020 lanceerden we ons Feest magazine.

En hoewel we elke maand tientallen nieuwe recepten publiceren, staat nog altijd ons meest populaire recept – het bananenbrood uit 2014! – op nummer één. Zelfs AH To Go verkocht er ooit een bananenbroodmuffin van.

Niet alles ging altijd vlekkeloos: we hebben ooit een app gelanceerd die niet liep zoals gehoopt, en daarom ook inmiddels ter ziele is. Tja: ondernemen is vallen en opstaan!”

15 jaar Uit Paulines Keuken: een trip down memory lane

Teamuitbreiding

Vanaf 2015 besloot Annika me steeds vaker te helpen, eerst vooral met de fotografie en styling bij onze fotoshoots (iets wat ze onwijs goed kan). In 2019 werd ze officieel mede-eigenaar en sindsdien doen we het helemaal samen. Annika is inmiddels verantwoordelijk voor onze samenwerkingen met merken en zorgt altijd voor een strakke planning. Ook neemt ze het projectmanagement voor haar rekening, zodat we met ons hele team altijd overzicht houden en alles soepeltjes verloopt. Samen zijn we zowel zussen als businesspartners, en dat werkt verrassend goed!

Daarnaast kwam er versterking in de vorm van Marianne en Kristine (voor fotografie, styling, receptontwikkeling) en in het verleden ook Anne-Ruth (fotografie) en Sharmaine (social media & nieuwsbrieven). In 2022 werd Monique van Loon aangesteld als hoofdredacteur: samen creëren we nu alle content, samenwerkingen en nieuwsbrieven.

Het resultaat? Zo’n 3,5 tot 4 miljoen pageviews per maand, oneindig veel enthousiaste reacties en hele mooie collabs met toffe merken. Op naar de volgende vijftien jaar!

A trip down memory lane...

15 jaar UPK - 3

Foodfoto's door de jaren heen

Als ik sommige oude foto’s terugzie, moet ik stiekem lachen. Dan denk ik: “Hebben we dat écht online gezet?” Vaak was het licht te fel, de styling miste een beetje sfeer en soms stonden er ineens gekke spullen op de achtergrond. Maar ach, dat was toen – en het laat eigenlijk alleen maar zien hoe ver we met z’n allen zijn gekomen.

Dankzij ons superteam is de foodfotografie na vijftien jaar uitgegroeid tot iets waar ik onwijs trots op ben. De styling is nu zo veel mooier, de belichting beter en de kwaliteit van de camera’s is natuurlijk ook meegegroeid.

Bestel nu het jubileum magazine

Wil je zelf meegenieten van al die mooie herinneringen, verhalen én meer dan 120 recepten? Dan is onze gloednieuwe jubileum special echt iets voor jou. Tot en met 27 april profiteer je van gratis verzendkosten bij de pre-order. Daarna ligt het magazine ook in de winkel. Bestel ‘m dus snel, en vier 15 jaar Uit Paulines Keuken samen met ons!

Bestel het magazine hier!
Uit Paulines Keuken magazine jubileum special

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika is mede-eigenaar van Uit Paulines Keuken en vervult een veelzijdige rol binnen het team. Ze is is nauw betrokken bij alle aspecten van het platform. Van website optimalisaties tot SEO strategie en marketing. Annika heeft een passie voor mooie plekken, reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden