Geroosterde paprika stamppot

5 x vegetarische stamppot recepten

Als het buiten koud is, willen we binnen graag iets warms en troostrijks eten. Stamppot is dan ideaal, maar het hoeft niet altijd met worst. We delen graag onze favoriete vegetarische stamppotten met je. Deze zijn zó lekker, dat zelfs de meest doorgewinterde vleeseter niet zal merken dat er iets ‘ontbreekt’!

Tips voor de perfecte stamppot

Voor we de recepten delen, eerst wat handige tips om je stamppot extra lekker te maken:

  • Kook je aardappelen altijd in zo min mogelijk water – zo blijven de meeste vitamines behouden. Een klein laagje water is voldoende.
  • Voeg een scheutje (plantaardige) room of een klontje boter toe voor extra romigheid.
  • Gebruik een goede pureestamper!
  • Het belangrijkste: proef goed! Elke groente heeft een andere hoeveelheid zout nodig.
  • Maak je stamppot af met versgemalen peper en wat nootmuskaat, of verse kruiden.
  • Bij elke stamppot is een lekkere jus belangrijk. Maak een vegetarische variant door ui zacht te bakken, wat bloem toe te voegen en dan af te blussen met groentebouillon. Voeg een scheutje ketjap of wat mosterd toe voor extra smaak.

5 heerlijke vegetarische stamppotten

1. Zoete aardappel stamppot met feta

Een heerlijk volle stamppot die perfect past bij deze tijd van het jaar. De zoete aardappel geeft een natuurlijke zachte smaak en de feta zorgt voor een lekkere bite. Extra lekker met wat granaatappelpitjes eroverheen.

Stamppot zoete aardappel

2. Savooiekool stamppot met paddenstoelen

Deze groene stamppot is een echte winterknaller. De kool is lekker zacht en de gebakken paddenstoelen geven precies die hartige smaak die je wilt. Maak af met een beetje truffeltapenade voor een feestelijk tintje.

Savooiekool stamppot

3. Preistamppot met oude kaas

Een echte klassieker in een nieuw jasje. De prei wordt eerst zacht gebakken in boter, wat zorgt voor een zoete smaak. De oude kaas maakt het gerecht lekker romig. Serveer met gebakken uitjes voor wat extra crunch.

preistamppot met oude kaas

4. Rode kool stamppot met appel

Deze kleurrijke stamppot is niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens super gezond. De zoete appel past perfect bij de rode kool. Maak het af met wat walnoten en een beetje honing voor een verrassende twist.

rode-kool-stamppot

5. Geroosterde paprika stamppot met halloumi

Een mediterrane twist op onze Nederlandse klassieker. De geroosterde paprika geeft een heerlijk zoete smaak en de knapperige halloumi maakt het helemaal af. Strooi er wat verse basilicum over voor een frisse noot.

Geroosterde paprika stamppot

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (5 stemmen)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.