Appeltaart bakken

Welke appels voor appeltaart?

Wie houdt er nu niet van een warme, geurige appeltaart? Wij zijn er dol op, en bakken regelmatig een exemplaar thuis. Maar welke appels voor appeltaart zorgen nou voor die perfecte combinatie van zoet, fris en zacht? Niet elke appel is geschikt voor in een taart, dus het is goed om te weten welke soorten je het beste kunt kiezen. Wij helpen je graag.

Alvast onze 5 favoriete appeltaart recepten:

appels

Appels voor appeltaart: welke kies je?

De klassieker: Goudreinet

De Goudreinet is dé appeltaartklassieker. Deze appel is fris, stevig en heeft een lichtzure smaak. Hierdoor blijft hij goed overeind tijdens het bakken, zonder papperig te worden. Perfect als je een mooie, stevige vulling wilt. Tip: meng eens Goudreinetten met een wat zoetere appel, zoals Jonagold.

Lekker fris met Elstar

Elstar is een andere topkeuze voor appeltaart. Deze appel is sappig en heeft een lekker frisse, zoetzure smaak. Ideaal als je je taart een tikje frisser wilt maken. Omdat Elstar wat sneller zacht wordt, is het slim om deze te combineren met een stevigere appel zoals Goudreinet. Zo krijg je het beste van twee werelden.

Experimenteer met Granny Smith

Houd je van een friszure bite in je appeltaart? Dan is Granny Smith jouw beste vriend! Deze groene rakkers hebben een stevige structuur en blijven goed in vorm tijdens het bakken. Perfect als je van een frisse touch houdt. Wel is het slim om ze te mixen met zoete appels zoals Golden Delicious, anders kan het geheel wat té zuur worden.

Pro tip: verschillende soorten mixen!

Wij gebruik graag verschillende appelsoorten in één taart. Mix zoete en zure soorten, zoals Elstar met Jonagold, voor een diepere smaak. En vergeet niet: doe er altijd een snufje kaneel en wat citroenrasp bij. Zo krijgt je appeltaart net dat beetje extra.

Welke appel je ook kiest, je appeltaart zal sowieso heerlijk ruiken en nog lekkerder smaken.

Bretonse appeltaart

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in