Ingredient avocado

Avocado bewaren: zo doe je dat

Avocado’s zijn heerlijk, maar iedereen kent het probleem: het ene moment is ‘ie keihard, het volgende moment is ‘ie veel te zacht en donkerbruin. En die dure vruchten weggooien is zo zonde! Hoe bewaar je een avocado nu het best om dat perfecte eetmoment te pakken? Daarom lees je in dit artikel al onze tips voor een avocado bewaren.

Wanneer is een avocado rijp?

Onrijpe avocado’s kun je buiten de koelkast bewaren, bij voorkeur op een koele plek, en ze zullen binnen een paar dagen rijp worden. Is -ie eenmaal perfect? Een rijpe avocado kun je ongeveer 1-2 dagen in de koelkast bewaren om hem op dat perfecte rijpingspunt te houden.

Heb je een halve avocado over? Die kun je ook in de koelkast bewaren, bij voorkeur met de pit erin om hem langer fris te houden.

Ingrediënt avocado

Hoe lang kun je een avocado bewaren?

Je kunt de rijpheid van een avocado checken door het pitje van de bovenkant af te halen. Met deze simpele avocado check, kom jij nooit meer voor verrassingen te staan. Is de avocado check geslaagd en heb je een goede avocado gevonden, dan kun je dit er allemaal mee maken.

Avocado bewaren: deze hacks gaan rond

Er gaan allerlei hacks rond voor een avocado bewaren, maar werken ze ook? Laten we een paar bekende bespreken:

1. Een geopende avocado met de pit bewaren – Dit is misschien wel de bekendste tip en ja, hij werkt best goed. De pit houdt de lucht wat tegen, waardoor het vruchtvlees minder snel bruin wordt.

2. In plastic wikkelen – Als je een halve avocado strak in vershoudfolie wikkelt, blijft hij iets langer vers. Het sluit lucht buiten, en dat helpt om verkleuring te voorkomen.

3. In een bakje water leggen – Als je een halve avocado in een bakje met water legt en in de koelkast zet, blijft hij wat langer groen. Een beetje gek, maar het werkt best goed!

4. Citroensap over de avocado sprenkelen – Ook een klassieker. Citroensap helpt om de verkleuring te vertragen doordat het de zuurstof tegenhoudt. Maar verwacht geen wonderen, het verlengt de houdbaarheid maar een klein beetje.

Kortom: sommige hacks doen hun werk best goed, zoals de truc met water en de pit erin laten. Andere, zoals het wikkelen in plastic, kunnen nuttig zijn, maar zijn geen wonderoplossing. Uiteindelijk is het belangrijkste om je avocado goed in de gaten te houden en hem op tijd op te eten. Want laten we eerlijk zijn, een avocado die nét op tijd wordt gegeten, is het allerbeste!

Recept Pasta met avocadopesto

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in