Wafels van de BBQ

5 x BBQ toetjes

Een barbecue is niet compleet zonder een heerlijk dessert om de zomerse maaltijd mee af te sluiten. BBQ toetjes zijn de perfecte manier om je gasten te verrassen en ze nog één laatste keer te verwennen. Van klassieke opties tot out-of-the-box creaties, er zijn zoveel manieren om van je barbecue een zoet feestje te maken. En het beste? Je kunt zelfs je leftovers gebruiken voor een heerlijk toetje! Dus haal je aluminium bakjes, spiesjes en folie tevoorschijn en laten we aan de slag gaan met deze 5 onweerstaanbare BBQ toetjes.

Leftovers verwerken in BBQ toetjes

Heb je wat leftovers van je BBQ? Geen probleem, je kunt ze perfect verwerken in je toetjes. Overgebleven fruit zoals aardbeien, perziken of ananas kun je grillen en gebruiken als topping voor je desserts. Oude koekjes kun je verkruimelen en gebruiken als een knapperige topping voor je smores dip of wafels.

roken op de bbq

Tools die je nodig hebt voor BBQ toetjes

Voor deze BBQ toetjes heb je niet veel nodig, maar een paar handige tools maken het wel makkelijker. Aluminium bakjes zijn perfect om gerechten in te doen zonder dat je grill vies wordt, voor het smelten van chocolade en het maken van smores dip. Spiesjes zijn ideaal voor het grillen van fruit of marshmallows. En aluminiumfolie is onmisbaar voor het maken van grill-pakketjes met banaan of wafel. Met deze tools maak je van je BBQ toetjes een groot succes!

1. Perziken van de BBQ

Perziken van de BBQ zijn een heerlijke en makkelijke optie voor een zomers barbecue-toetje. Snijd de perziken doormidden, verwijder de pit en leg ze met de snijkant naar beneden op de grill. Grill tot ze mooie strepen hebben en lekker zacht zijn. Serveer met een bolletje vanille-ijs en een scheutje honing voor een extra zoete touch. Dit dessert is ook lekker snel klaar!

perziken bbq

2. Banaan van de BBQ

Een banaan van de BBQ is een echte klassieker. Snijd de banaan in de lengte open, vul met stukjes chocolade en marshmallows en wikkel in aluminiumfolie. Leg de banaan op de grill tot de chocolade gesmolten is en de marshmallows lekker zacht zijn. Dit toetje is eenvoudig te maken en altijd een hit, zeker bij de kleine eters aan tafel!

Banaan op de bbq

3. Gegrilde ananas met yoghurtijs

Voor een fris en zomers toetje is gegrilde ananas met yoghurtijs een superlekkere keuze. Snijd de ananas in dikke plakken en leg ze op de grill tot ze mooie grillstrepen hebben. Serveer de warme ananas met een bolletje yoghurtijs. Het contrast tussen de warme, zoete ananas en het koude, frisse ijs is zo goed!

Ananas bbq

4. Smores dip

De smores dip is een leuk en makkelijk toetje voor op de BBQ. Smelt chocolade en marshmallows in een aluminium BBQ-bakje op de grill. Serveer met koekjes om erin te dippen. Dit is een echte traktatie voor jong en oud. Het is alsof je bij een kampvuur zit, maar dan zonder rook in je ogen 😉 Perfect voor een gezellige zomeravond.

Smores dip

5. Wafels van de BBQ

Een goddelijk barbecue toetje: wafels van de BBQ! Een heerlijke en verrassende afsluiter van je bbq-feest. Leg in elk aluminium BBQ-bakje een wafel, verdeel stukjes witte en pure chocolade en fudgeblokjes erover. Voeg plakjes banaan toe. Serveer de warme wafels met koud vanille-ijs. Probeer ook eens met marshmallows of aardbeien!

Wafels van de BBQ

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in