Mango snijden doe je zo
Een mango snijden kan soms een uitdaging zijn door de grote pit en de gladde binnenkant. Maar geen zorgen, wij laten je zien hoe je dit tropische fruit netjes en makkelijk kunt snijden voor talloze gerechten.
Schillen en dan snijden
Begin met het schillen van de mango met een scherp mesje of een dunschiller. Probeer zo dicht mogelijk langs de schil te snijden om zo min mogelijk vruchtvlees te verspillen. Zodra de mango geschild is, plaats je deze rechtop en snijd je langs de pit om de mango in plakken of blokjes te snijden. Dit is een makkelijke en effectieve methode om mooie, gelijke stukken mango te krijgen, met zo min mogelijk food-waste.
Snijden langs de pit en blokjes wippen
Deze methode is leuk en geeft een mooi resultaat. Snijd de mango langs beide kanten van de pit af, zodat je twee grote helften hebt. Houd een helft in je hand en kerf met een mes een ruitpatroon in het vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Duw vervolgens de schil binnenstebuiten zodat de mango-blokjes uitsteken. Je kunt nu de blokjes gemakkelijk van de schil snijden.
Mango snijden met een glas
Deze methode is heel handig als je snel en met weinig gedoe een mango wil schillen en snijden. Snijd de mango langs de pit in drie stukken: twee grote helften en het middelste stuk met de pit. Neem een groot glas en gebruik de rand om het vruchtvlees van de schil te scheiden door de rand tussen het vruchtvlees en de schil te drukken. Schuif de mango naar beneden en het vruchtvlees valt in het glas. Tadaa!
Heerlijke recepten met mango
Nu je weet hoe je een mango moet snijden, is het tijd om te koken! Hier zijn enkele smakelijke recepten met mango:
Probeer deze recepten uit en ontdek hoe veelzijdig mango is in zowel zoete als hartige gerechten.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in