Mango snijden

Mango snijden doe je zo

Een mango snijden kan soms een uitdaging zijn door de grote pit en de gladde binnenkant. Maar geen zorgen, wij laten je zien hoe je dit tropische fruit netjes en makkelijk kunt snijden voor talloze gerechten.

Schillen en dan snijden

Begin met het schillen van de mango met een scherp mesje of een dunschiller. Probeer zo dicht mogelijk langs de schil te snijden om zo min mogelijk vruchtvlees te verspillen. Zodra de mango geschild is, plaats je deze rechtop en snijd je langs de pit om de mango in plakken of blokjes te snijden. Dit is een makkelijke en effectieve methode om mooie, gelijke stukken mango te krijgen, met zo min mogelijk food-waste.

Snijden langs de pit en blokjes wippen

Deze methode is leuk en geeft een mooi resultaat. Snijd de mango langs beide kanten van de pit af, zodat je twee grote helften hebt. Houd een helft in je hand en kerf met een mes een ruitpatroon in het vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Duw vervolgens de schil binnenstebuiten zodat de mango-blokjes uitsteken. Je kunt nu de blokjes gemakkelijk van de schil snijden.

Mango snijden

Mango snijden met een glas

Deze methode is heel handig als je snel en met weinig gedoe een mango wil schillen en snijden. Snijd de mango langs de pit in drie stukken: twee grote helften en het middelste stuk met de pit. Neem een groot glas en gebruik de rand om het vruchtvlees van de schil te scheiden door de rand tussen het vruchtvlees en de schil te drukken. Schuif de mango naar beneden en het vruchtvlees valt in het glas. Tadaa!

Heerlijke recepten met mango

Nu je weet hoe je een mango moet snijden, is het tijd om te koken! Hier zijn enkele smakelijke recepten met mango:

Rijstsalade

Salade met mango

Mangochutney

Mango tiramisu

Yoghurtpudding

Probeer deze recepten uit en ontdek hoe veelzijdig mango is in zowel zoete als hartige gerechten.

kip mango salade
Zelf tiramisu maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in