Long Island iced tea

5 x cocktails met wodka

Vandaag zetten we de 5 bekendste cocktails met wodka op een rijtje, zoals de Moscow Mule, Bloody Mary en natuurlijk de razend populaire Espresso Martini. Pak je cocktailshaker er dus maar bij!

Wodka lijkt misschien neutraal, maar het is een veelzijdige en populaire spirit die de basis is van veel klassieke cocktails. Wodka is er in vele soorten: van de heldere, neutrale smaak van een traditionele Russische wodka tot de meer karakteristieke, zacht varianten uit Scandinavië. En tegenwoordig heb je ook veel wodka bij de slijter met een smaakje, zoals vanille wodka.

Liever een mocktail?

Voor wie de voorkeur geeft aan een alcoholvrije variant, zijn er genoeg opties om te genieten van de smaak van deze cocktails zonder de buzz. Vervang de wodka door alcoholvrije alternatieven zoals Seedlip of gebruik heldere siropen om de smaak na te bootsen. Hierdoor blijft de smaak van de cocktail behouden, terwijl het voor iedereen toegankelijk blijft, of je nu alcohol drinkt of niet. Of bekijk onze alcoholvrije cocktail recepten voor meer inspiratie.

1. Moscow Mule

De Moscow Mule is simpel maar krachtig, met wodka, gemberbier en een scheutje limoensap, geserveerd in een kenmerkende koperen mok. Deze cocktail is perfect voor warme dagen of een gezellige avond uit.

moscow mule recept

2. Pornstar Martini

De Pornstar Martini is een ware smaakexplosie met een basis van wodka, passievrucht en een vleugje vanille. Serveer deze cocktail met een shotje prosecco aan de zijkant voor de ultieme traktatie.

Toetje erbij? Maak dan de bijpassende Pornstar martini tiramisu.

Pornstar martini

3. Bloody Mary

Bloody Mary: de ultieme brunch cocktail! Met zijn pittige tomatensap en een goede scheut wodka is dit een favoriet op zondagochtend. Voeg wat tabasco en worcestersaus toe voor extra pit.

Bloody Mary recept

4. Espresso Martini

Voor de koffieliefhebbers is de Espresso Martini een aanrader. Deze cocktail combineert wodka met espresso en koffielikeur, perfect voor een oppeppend drankje.

espresso martini met amaretto

5. Long Island Iced Tea

Ondanks zijn naam bevat deze cocktail geen thee, maar is het een krachtige mix van wodka, tequila, rum, triple sec, gin, en cola. Een echte krachtpatser. Oppassen geblazen, dus…

Long Island iced tea

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Ze is dan ook altijd op zoek naar een goed verhaal; of dat nu een lekker recept, een nieuwe culinaire hotspot of een fijne kooktip is. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in