7 x venkel recepten
Venkel is zo’n groente die je misschien niet dagelijks gebruikt, maar oh, wat is hij veelzijdig en lekker! Met zijn frisse, anijsachtige aroma is venkel een echte smaakmaker die goed combineert met zowel vis als vlees. Bovendien smaakt het heerlijk in salades of als onderdeel van een warm gerecht. De knol heeft een knapperige textuur die zacht wordt bij het koken en heerlijk zoet wordt als je ‘m roostert. Daarom vandaag in de spotlight: onze beste kooktips én venkel recepten.
Hoe haal je het meeste uit je venkelknol?
Venkel bereiden is makkelijker dan je denkt. Begin met het schoonmaken van de knol door eventueel vuil en de harde buitenste laag te verwijderen. Snijd de venkel vervolgens in de gewenste vorm, van dunne plakjes voor in de salade tot grotere stukken voor in de oven.
Een goede tip: bewaar de groene venkeltoppen! Deze frisgroene plukjes zijn niet alleen mooi als garnering, maar geven ook een heerlijke extra smaak aan je gerecht.
Heerlijke venkel recepten om thuis te proberen
1. Frisse salade met venkel
Deze salade is perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht bij je diner. De anijsachtige smaak van venkel komt lekker omhoog door ‘m te roosteren in de oven. Serveer in een mooie saladeschaal en… genieten maar!
2. Italiaanse traybake met venkel
Een eenvoudig gerecht waarbij de oven het meeste werk doet. De venkel wordt geroosterd tot hij heerlijk zacht en zoet is, perfect in combinatie met andere mediterrane smaken.
3. Op de huid gebakken zalm met venkel
Zalm en venkel zijn een match made in heaven. Deze bereidingswijze zorgt voor een knapperig huidje – en de zoet-kruidige venkel smaakt dus echt heel goed bij de vis.
4. Venkel uit de oven
Ontdek hoe heerlijk venkel kan zijn wanneer -ie langzaam geroosterd wordt in de oven. Een perfect bijgerecht dat bijna bij alles past.
5. Venkelsoep
Deze soep is romig, vullend en barstensvol smaak. Comfort food dat nog gezond is ook!
6. Plaatpizza met venkel
Voor een snelle en smaakvolle maaltijd beleg je pizzadeeg met courgette, pancetta, mozzarella en tomatensaus – en uiteraard dun gesneden venkel, wat zorgt voor een knapperige textuur.
7. Gemarineerde zalm met venkel en biet
Deze combinatie van gemarineerde zalm met venkel en biet is niet alleen een lust voor het oog maar waanzinnig lekker. Een ideale maaltijd voor wanneer je iets speciaals op tafel wilt zetten, zoals met kerstmis.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in