Ingredënt venkel recepten

7 x venkel recepten

Venkel is zo’n groente die je misschien niet dagelijks gebruikt, maar oh, wat is hij veelzijdig en lekker! Met zijn frisse, anijsachtige aroma is venkel een echte smaakmaker die goed combineert met zowel vis als vlees. Bovendien smaakt het heerlijk in salades of als onderdeel van een warm gerecht. De knol heeft een knapperige textuur die zacht wordt bij het koken en heerlijk zoet wordt als je ‘m roostert. Daarom vandaag in de spotlight: onze beste kooktips én venkel recepten.

Hoe haal je het meeste uit je venkelknol?

Venkel bereiden is makkelijker dan je denkt. Begin met het schoonmaken van de knol door eventueel vuil en de harde buitenste laag te verwijderen. Snijd de venkel vervolgens in de gewenste vorm, van dunne plakjes voor in de salade tot grotere stukken voor in de oven.

Een goede tip: bewaar de groene venkeltoppen! Deze frisgroene plukjes zijn niet alleen mooi als garnering, maar geven ook een heerlijke extra smaak aan je gerecht.

Heerlijke venkel recepten om thuis te proberen

1. Frisse salade met venkel

Deze salade is perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht bij je diner. De anijsachtige smaak van venkel komt lekker omhoog door ‘m te roosteren in de oven. Serveer in een mooie saladeschaal en… genieten maar!

Salade met venkel

2. Italiaanse traybake met venkel

Een eenvoudig gerecht waarbij de oven het meeste werk doet. De venkel wordt geroosterd tot hij heerlijk zacht en zoet is, perfect in combinatie met andere mediterrane smaken.

Italiaanse traybake

3. Op de huid gebakken zalm met venkel

Zalm en venkel zijn een match made in heaven. Deze bereidingswijze zorgt voor een knapperig huidje – en de zoet-kruidige venkel smaakt dus echt heel goed bij de vis.

zalm bakken op de huid

4. Venkel uit de oven

Ontdek hoe heerlijk venkel kan zijn wanneer -ie langzaam geroosterd wordt in de oven. Een perfect bijgerecht dat bijna bij alles past.

venkel uit de oven

5. Venkelsoep

Deze soep is romig, vullend en barstensvol smaak. Comfort food dat nog gezond is ook!

Venkelsoep

6. Plaatpizza met venkel

Voor een snelle en smaakvolle maaltijd beleg je pizzadeeg met courgette, pancetta, mozzarella en tomatensaus – en uiteraard dun gesneden venkel, wat zorgt voor een knapperige textuur.

Plaatpizza met venkel

7. Gemarineerde zalm met venkel en biet

Deze combinatie van gemarineerde zalm met venkel en biet is niet alleen een lust voor het oog maar waanzinnig lekker. Een ideale maaltijd voor wanneer je iets speciaals op tafel wilt zetten, zoals met kerstmis.

Gemarineerde zalm in biet

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Ze is dan ook altijd op zoek naar een goed verhaal; of dat nu een lekker recept, een nieuwe culinaire hotspot of een fijne kooktip is. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in