Griekse risotto

11 x feta recepten

Feta is die heerlijke, kruimelige kaas die je waarschijnlijk kent van Griekse salades. Deze kaas komt oorspronkelijk uit Griekenland en wordt gemaakt van schapenmelk, geitenmelk of een mix van beide. Feta is trouwens niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond! Het zit boordevol eiwitten en calcium, dus je kunt eindeloos genieten van deze kaas in allerlei gerechten. Lees gauw verder voor onze lievelings feta recepten.

Waar smaakt feta lekker bij?

Feta is super veelzijdig en past bij heel veel gerechten. Het is fantastisch in salades, waar het een lekker zoutig accent geeft, maar ook in warme gerechten doet feta het goed. Probeer het eens in een quiche of door je pasta voor een romige twist (de bekende TikTok feta pasta ging niet voor niets viral!). En voor een zomerse snack: leg feta met stukjes watermeloen op een mooie grote serveerschaal. Echt, dat moet je proberen!

Bekende gerechten met feta

Er zijn een paar feta recepten waarin de kaas echt schittert. Denk aan een klassieke Griekse salade met olijven, tomaat en komkommer. Maar ook feta uit de oven is een hit, overgoten met olijfolie en bestrooid met kruiden. Of wat dacht je van spanakopita, die heerlijke hartige taart met spinazie? Daarin mag de zoute kaas absoluut niet ontbreken, perfect voor bij dat knapperige filodeeg.

Hieronder verzamelden we 11 favo recepten voor je.

Onze favoriete feta recepten

1. Gebakken feta salade

feta recepten

2. Griekse kofta

Griekse kofta

3. Griekse risotto met feta

Griekse risotto

4. De viral feta pasta

snelle pasta

5. Turkse borek met spinazie en feta

Turkse borek

6. Opgeklopte feta

opgeklopte feta

7. Courgettebrood

Courgettebrood

8. Gepaneerde feta repen

gepaneerde feta

9. Feta saganaki

Feta saganaki

10. Gevulde aubergine

gevulde aubergine

11. Tomatencouscous

Tomaten couscous

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in