pauline pfas vrije pannen

Deze PFAS vrije pannen hebben wij

PFAS is de laatste tijd veel in het nieuws. Deze chemische stoffen, die vroeger veel werden gebruikt voor de anti-aanbaklagen van pannen, blijken namelijk schadelijk voor onze gezondheid en het milieu. Veel mensen vragen zich daarom af welke pannen ze dan wél moeten kopen en welke pannen veilig zijn om mee te koken. Daarom willen we vandaag graag onze favoriete PFAS vrije pannen met je delen.

Deze duurzame, milieuvriendelijke pannen zijn niet alleen veilig, maar ook van topkwaliteit. Van basic koekenpannen tot gietijzeren braadpannen: wij hebben voor iedere kookgelegenheid een tip voor een PFAS vrije pan in huis.

Wat zijn PFAS-vrije pannen?

PFAS is een verzamelnaam voor poly- en perfluoralkylstoffen; chemische stoffen die vaak worden gebruikt om producten water- en vetafstotend te maken. In de keuken vind je ze helaas vaak terug in de antiaanbaklaag van veel pannen. Recent onderzoek heeft alleen aangetoond dat deze stoffen schadelijk (en soms zelfs giftig!) kunnen zijn voor onze gezondheid én het milieu.

Daarom hebben wij bewust gekozen voor PFAS vrije pannen. Deze pannen zijn veilig voor jou én het milieu, en het zijn duurzame, kwalitatieve pannen die jarenlang meegaan. Wil je meer weten over waarom PFAS-vrije pannen een betere keuze zijn, kijk dan hier: PFAS-vrije pannen.

Koekenpan 24 cm

Voor pannenkoeken, gebakken eieren of andere kleine gerechten gebruiken we graag onze Induction Ceramic koekenpan in de maat 24 cm. Deze keramische pfas-vrije pan bakt ook heel goed zonder (veel) vet of boter toe te voegen.

pauline pfas vrije pannen

Koekenpan 28 cm

Dezelfde koekenpan hebben we ook in de 28 cm uitvoering. Past net wat meer in, zoals een aantal steaks of visfilets, een grote hoeveelheid groenten of een flinke frittata.

honing mosterd saus

Black steel koekenpan 26 cm

Voor stevige gerechten grijpen we graag naar onze Solid Steel koekenpan van 26 cm. Deze stoere, pfas-vrije plaatstalen pan is bestand tegen hoge temperaturen en kan zelfs op de BBQ!

Frittata uit de oven recept

Lage braadpan 28 cm

Deze lage braadpan van 28 cm is niet alleen heel mooi vuurtorenrood, maar ook superfijn in gebruik. In het ambachtelijk gegoten gietijzer bereid je bijvoorbeeld heel goed slow-cooked stoofschotels, maar je kunt ze ook op hoog vuur goed gebruiken om vlees aan te braden.

Draadjesvlees

Emaille braadpan 24 cm

Voor ovenschotels, stamppotten of andere stoofgerechten grijpen we naar een van onze emaille braadpannen. We hebben verschillende maten, zoals deze klassieke geëmailleerde 24 cm braadpan.

Pompoen curry

Gietijzeren braadpan 24 cm

Nog zo’n fijne braadpan is de Bourgogne braadpan van 24 cm. Deze staat niet alleen prachtig op het fornuis en op tafel, maar is ook nog eens geschikt voor alle warmtebronnen – inclusief de oven.

one pot noodles

Poffertjespan

Geen pan die we dagelijks gebruiken, maar waar we wél heel fan van zijn: een poffertjespan. Gemaakt van hoogwaardig geëmaileerd gietijzer, die zowel op het fornuis als in de oven kan. Ons favoriete poffertjes recept vind je trouwens hier.

poffertjes recept

Andere PFAS vrije pannen die we vaak gebruiken

Wok
Voor de lekkerste Aziatische wokgerechten zweren wij bij onze Black Steel Wokarang. Deze wok van zwaar gietijzer is pfas-vrij en kan tegen een stootje. Ideaal voor hoge temperaturen, dus!

Hapjespan
Onze Induction Ceramic hapjespan is een echte alleskunner in de keuken. Van pasta tot stoofpotjes, deze pfas-vrije pan kan het aan. Ook onze favoriet om shakshuka in te maken, trouwens.

Steelpannetje
Een kleinere maar heel handige pan is een steelpan van 16 cm. Deze aluminium pan is pfas-vrij en perfect voor het opwarmen van restjes of het maken van sauzen.

Grillpan
Gebakken visjes, gegrilde groenten of toch liever een malse biefstuk? Deze grillpan van 28×28 cm is wat ons betreft de perfecte grillpan. Met de keramische, pfas-vrije coating bak je alles lekker knapperig.

*Deze post bevat affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, ontvangen we een klein percentage hiervan. 

Wat vind jij van dit recept?

3.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in