Groene asperges uit de oven

7 x groene asperges recepten

Wat is er nu lekkerder in het voorjaar en de zomer dan groene asperges? Deze smaakvolle groente is samen met z’n witte broertje het pronkstuk van het seizoen. Gebakken, gegrild, gekookt of uit de oven: er zijn zoveel heerlijke manieren om van asperges te genieten. Geen idee wat te maken? Laat je inspireren door onze lekkerste groene asperge recepten.

Groene asperges bereiden

Groene asperges bereiden kan op verschillende manieren. Wil je ze koken? Zorg dan dat je de stengels maar heel kort gaart, zodat ze hun bite behouden. Voor een knapperige variant vinden wij grillen in de grillpan of oven, of bakken in een koekenpan, eigenlijk het lekkerst.

Ingrediënt: Groene asperges

Onze favoriete groene asperges recepten

1. Pasta met groene asperges

Simpel maar o zo lekker: onze pasta met groene asperges is een klassieker. De gegrilde asperges smaken supergoed bij de sperziebonen, doperwten en sugarsnaps (lekker groen en gezond) en de romige saus van feta en crème fraîche maakt het helemaal af.

Pasta met groene asperges

2. Mini asperge quiches

Verras je gasten met deze feestelijke mini asperge-quiches. De hartige taartjes met groene asperges zijn perfect als voorgerecht of als onderdeel van een gezellige borreltafel.

asperge quiche

3. Groene asperges uit de oven

Met ons recept voor groene asperges uit de oven bak je de stengels lekker knapperig in een ovenschaal. Een ideaal bijgerecht in de zomer voor een tuinfeest.

Groene asperges uit de oven

4. Asperges met zalm

Voor een feestelijke twist op de klassieke aspergeschotel, probeer eens onze asperges met zalm. De frisse groene asperges en romige zalm zijn een match made in heaven.

Asperge met zalm

5. Salade met gegrilde groene asperges

Zin in een lichte maar voedzame maaltijd? Onze salade met gegrilde groene asperges is dan echt een aanrader. De asperges krijgen een heerlijk knapperige bite van de grill.

gegrilde groene asperges

6. Verse ravioli met groene asperges

Met een fris sausje van knoflookboter en citroen zijn deze verse ravioli met groene asperges het ultieme lentegerecht. Zó genieten!

verse ravioli

7. Omelet uit de oven

Voor een luxe brunch of stevig ontbijt is deze omelet uit de oven met groene asperges heel lekker. We kennen allemaal de klassieke dubbelgevouwen omelet, maar deze keer bakten we hem in een brownievorm en sneden we hem daarna in repen. Weer eens wat anders!

omelet met groente

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Ze is dan ook altijd op zoek naar een goed verhaal; of dat nu een lekker recept, een nieuwe culinaire hotspot of een fijne kooktip is. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in