zuurkoolstamppot

Stamppot buffet maken doe je zo

Ben jij ook zo dol op stamppot? Dan is een stamppot buffet een fantastische manier om een feestelijke en culinaire sfeer te creëren bij gelegenheden zoals verjaardagen, jubilea of Kerstmis. Het biedt voor ieder wat wils en zorgt voor een gezellige, ongedwongen sfeer, waarbij iedereen lekker zelf kan opscheppen én de stamp kan aankleden hoe diegene hem ‘m lekker vindt. Vandaag geven wij je tips hoe je een succesvol stamppot buffet kunt organiseren.

Stamppot buffet maken doe je zo

Diversiteit in keuze

Begin met het kiezen van verschillende soorten stamppotten. Klassiekers zoals boerenkool-, hutspot- en zuurkoolstamppot doen het altijd goed. Voeg voor de variatie ook een moderne twist toe, zoals een zoete aardappel stamppot of een broccoli stamppot met geitenkaas. Zorg ervoor dat er ook vegetarische opties zijn.

Toppings en extra’s

Een assortiment aan toppings maakt het stamppot buffet compleet. Denk aan klassiekers zoals Vlaams stoofvlees, pittige gehaktballetjes in jus, gebakken spekjes en rookworst. Voor de vegetarische gasten kun je vegetarische balletjes, geroosterde paddenstoelen of kaas aanbieden.

Zet ook wat vers brood en roomboter (of zelfgemaakte kruidenboter!) bij het buffet voor degenen die graag iets extra’s naast hun stamppot willen.

Aankleding van de buffettafel

Presenteer de stamppotten in grote schalen of je mooiste pannen. Gebruik verschillende hoogtes om diepte te creëren en het buffet visueel aantrekkelijk te maken.

Label elke stamppot en topping met een kaartje erbij, zodat gasten weten wat ze kunnen verwachten. Maak de tafel tot slot af met wat feestelijke decoratie. Denk aan kaarsen, seizoensgebonden bloemen of thematische decoraties, afhankelijk van de gelegenheid.

Warm houden

Om de stamppotten warm te houden, kun je chafing dishes of warmhoudplaten gebruiken. Als je die niet hebt, houd dan de stamppotten in de oven op een lage temperatuur tot het tijd is om te serveren.

Bietenstamppot

Recepten

Voor lekkere en makkelijke stamppot recepten ben je bij ons op de juiste plek. Of je nu op zoek bent naar een lekker recept voor stamppot rauwe andijvie, boerenkool stamppot of een klassieke zuurkoolstamppot of liever gaat voor een lekkere stamppot variatie, hier vind je het. Zo hebben we ook heerlijke zomerstamppot recepten. Of heb je liever een lekker hutspot recept? Dit hutspot recept is echt een aanrader.

Al onze stamppot recepten vind je hier.

Broccoli stamppot

Wat vind jij van dit recept?

4.6 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in