spitskoolsalade spitskool

7 x spitskool recepten

Spitskool is de mildere en zachtere variant van de traditionele witte kool en is een echte alleskunner in de keuken. Deze groente is niet alleen gezond, maar ook verrassend veelzijdig. Of je nu houdt van koken, bakken, stoven of roerbakken, spitskool is een heerlijke toevoeging aan diverse gerechten.

Zo maak je spitskool lekker klaar

Spitskool kan op verschillende manieren worden bereid. Roerbakken is een snelle en eenvoudige manier om de kool knapperig en smaakvol te maken. Stoven in een beetje bouillon zorgt voor een zachtere textuur, ideaal voor stamppotten of ovenschotels. Ook in de oven komt deze koolsoort goed tot zijn recht, vooral als het gaat om gratins of ovenschotels.

Spitskool heeft een zachte, licht zoete smaak die goed combineert met kruiden zoals komijn, kerrie of gember. Het is ook heerlijk met spekjes, worstjes, of in combinatie met romige sauzen.

1. Okonomiyaki

Okonomiyaki: deze Japanse pannenkoek, rijk gevuld met allerlei groenten, is een ware traktatie. Het is een perfect gerecht voor een gezellige avond met vrienden!

Okonomiyaki spitskool

2. Käsespätzle met gefrituurde uien en spitskool

Käsespätzle is een Duitse klassieker met een twist. De kool voegt een frisse en knapperige textuur toe aan dit romige en hartige gerecht.

Käsespätzle

3. Spitskoolsalade met appel

Een frisse en knapperige salade die perfect is als bijgerecht of lichte lunch. Eenvoudig te maken en vol smaak.

spitskoolsalade

4. Ovenschotel met spitskool en gehakt

Een heerlijke ovenschotel waarin de zachte smaak van de kool perfect samengaat met andere ingrediënten. Ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd.

Ovenschotel met spitskool

5. Toad in the hole ovengerecht met worst & spitskool

Een verrassende combinatie uit de Britse keuken met een Nederlandse twist, waarbij spitskool een smaakvolle toevoeging is.

Toad in the hole

6. Aardappel ovenschotel met spitskool

Mmm, een hartverwarmende ovenschotel met de rijke smaken van aardappel en spekjes.

Aardappel ovenschotel klaargemaakt

7. Spitskoolstamppot met oude kaas

Een moderne variant op de klassieke stamppot, waarbij de kool zorgt voor een frisse en lichte smaak.

Stampot spitskool met oude kaas

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in