bimi bereiden

Bimi bereiden: tips & recepten

Bimi, ook wel bekend als broccolini of babybroccoli, is een groene groente die steeds meer aan populariteit wint in de Nederlandse keukens. Het is een kruising tussen broccoli en Chinese kool, en staat bekend om zijn lange, slanke stelen en kleine roosjes. Deze groente heeft een zachte, zoetige smaak met een lichte peperige ondertoon, waardoor bimi bereiden op een heleboel verschillende manieren kan. Wij vertellen je hoe!

Bimi bereiden: koken, wokken, bakken en grillen

Bimi bereiden is heel eenvoudig en gaat vaak snel. Het koken van bimi is een fluitje van een cent: blancheer de stelen enkele minuten in kokend water voor een knapperige bite. Wokken is ook een populaire methode; de bimi blijft knapperig en neemt de smaken van andere ingrediënten goed op. Bakken in een pan met een beetje olijfolie en knoflook geeft een heerlijke aroma, terwijl grillen op de barbecue of in een grillpan de bimi een rokerige, gekarameliseerde smaak geeft.

bimi bereiden

Lekkere smaakcombinaties

Bimi’s milde smaak maakt het een uitstekende partner voor een scala aan ingrediënten. Het combineert goed met zowel Aziatische als Mediterrane smaken. Denk aan sojasaus, gember en sesam voor een Oosters tintje, of knoflook, citroen en Parmezaanse kaas voor een Italiaanse twist. Bimi is ook heerlijk in combinatie met pasta, rijst, of als bijgerecht bij vlees of vis.

Recepten met bimi

Op zoek naar inspiratie? Onze website staat vol met heerlijke recepten waarin bimi de ster is: we delen er hieronder 6. Probeer bijvoorbeeld de noedels met gewokte bimi, waarbij de groente lekker knapperig wordt. Of wat dacht je van de Aziatische gehaktballetjes, waarbij de bimi zorgt voor een frisse, groene noot. Voor de veganisten is er de easy vegan tempeh bowl, waarin bimi een voedzame en kleurrijke touch geeft.

Houd je van noedels? Dan zijn de noedels met groenten een must-try, met bimi als een van de hoofdingrediënten. Voor een kruidige twist is er het recept van Aziatische groenten met seroendeng. En voor de liefhebbers van gefrituurde snacks (en wie is dat niet?) is er de groente tempura, waarin bimi verrassend crispy wordt geserveerd.

1. Snel noedelgerecht met gewokte groenten

gewokte groenten

2. Aziatische gehaktballetjes met bimi en noedels

Aziatische gehaktballetjes

3. Vegan tempeh bowl

vegan tempeh bowl

4. Snelle Aziatische noedels met bimi

noedels met groenten

5. Aziatische groenten met homemade seroendeng

seroendeng - bimi bereiden

6. Groente tempura

Groente tempura - bimi bereiden

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in