linzenstoofschotel

10 x lekkere stoofschotel

Wij zijn gek op een stevige stoofschotel: de ultieme uiting van comfort food en gezelligheid in één grote pan. Ze kunnen gemaakt worden van allerlei soorten ingrediënten, en met de juiste technieken en aandacht voor smaak, kunnen deze stoofjes ware culinaire hoogstandjes worden. Wij delen handige tips voor het bereiden, combineren en bewaren van stoofschotels, zodat ook jij kunt genieten van heerlijke maaltijden. In de herfst en winter, maar eigenlijk het hele jaar door.

Tips voor de perfecte stoofschotel

Zin in een stoofschotel, maar geen idee hoe te beginnen? Een goed startpunt is het kiezen van de juiste ingrediënten. Vlees zoals rundvlees, lam, kip, of varkensvlees, samen met groenten zoals uien, wortels, selderij en knoflook, vormen vaak al een hele goede basis. Voeg vervolgens smaakmakers zoals bouillon, tomatenpuree, kruiden en specerijen toe. Laat alles langzaam (en vooral: lang!) pruttelen om de smaken te laten vermengen en zich te verdiepen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en niet teveel te haasten, want langzaam garen is de sleutel tot een rijke, diepe smaak.

Daarnaast is de keuze van de pan van groot belang. Een braadpan met een dikke bodem en een goed sluitend deksel is ideaal. Dit type pan zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de hitte en helpt om de stoofschotel langzaam en gelijkmatig te laten sudderen. Hierdoor wordt de stoof mals en sappig en worden de smaken lekker geconcentreerd. Een van onze favoriete stoofpannen, is deze gietijzeren BK Bourgogne braadpan met een diameter van 28 cm. Ook geschikt voor inductie!

Hertenstoof

Stoofschotel bewaren

Stoofschotels zijn ideaal om in te vriezen voor avonden in de toekomst. Want kennen we niet allemaal die veel-te-drukke doordeweekse dagen waarbij je daarna gewoon rapido een maaltje op tafel wil toveren? Met een vriezer gevuld met stoofjes ben je dan zó blij.

Laat het gerecht volledig afkoelen voordat je hem in porties verdeelt en in luchtdichte containers in de vriezer plaatst. Zorg ervoor dat je ‘m binnen 2 tot 3 maanden gebruikt voor de beste kwaliteit. Bij het opwarmen, laat de stoofschotel rustig ontdooien in de koelkast en verwarm hem dan langzaam op een laag vuur om de smaken te behouden.

1. Stoofpot met rundvlees en ontbijtkoek

Stoofpot van runderriblappen

2. Vegetarische stoofschotel met aubergine

aubergine recept

3. Goulash met rundvlees

Goulash met rundvlees

4. Linzen stoofschotel met spinazie en kikkererwten

linzenstoofschotel

5. Thaise kip stoofpot

Thaise kipstoof pot

6. Vlaams stoofvlees met bier

Vlaams stoofvlees

7. Paprikastoof met worstjes

paprikastoof

8. Goulash met kip

goulash met kip

9. Groentestoof met parelcouscous

Italiaanse groentestoof stoofschotel

10. Snelle bonen stoofpot met worstjes, prei en rozemarijn

bonenstoof

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in