Toetjes met mascarpone
Toetjes met mascarpone zijn een feestelijke afsluiting van elke maaltijd. Want die mascarpone, een zachte en romige Italiaanse kaas, voegt sowieso een luxe en fluweelzachte textuur toe aan desserts. In dit artikel vertellen we je over onze favoriete toetjes met mascarpone; van klassieke tiramisu tot verrassende nagerechten waar je zelf misschien niet zo snel op zou komen.
Wat is mascarpone eigenlijk?
Mascarpone is een Italiaanse kaas die bekend staat om zijn romige textuur en milde smaak. Wie niet van kaas houdt, houdt vaak wél van deze kaas: het is dan ook eerder stevige room te noemen. Het wordt vaak gebruikt in desserts en is een essentieel ingrediënt in klassieke tiramisu, een toetje waar wij dol op zijn. Deze kaas smaakt delicaat en boterachtig, met subtiele tonen van zoetheid en een vleugje vanille. Deze eigenschappen maken mascarpone ideaal voor het toevoegen van romigheid en een rijke smaak aan toetjes.
1. Aardbeientaart met mascarpone-basilicumroom
Deze aardbeientaart met mascarpone-basilicumroom is fris en fruitig gebak. Lekker bij de thee, maar ook zéeker als toetje. Hier combineren we de zachte mascarpone met verse aardbeien en een vleugje basilicum voor een verrassende smaakcombinatie.
2. Meringuerol met chocola
Zin om iets uitdagenders te bakken? Deze meringuerol met chocola biedt een knapperige en zoete ervaring met een romige vulling van mascarpone en chocolade.
3. Mini trifle met advocaat
Mini trifles met advocaat zijn kleine glaasjes vol lekkers, waarbij mascarpone wordt gecombineerd met advocaat en cakekruimels voor een decadent toetje.
4. Tiramisu met cranberry’s
Deze feestelijke kerst tiramisu is een variatie op het klassieke Italiaanse dessert. Nét even wat anders, met een winterse feest twist! Met fris zurige cranberry compote, zoete lange vingers gedoopt in sinaasappelsap en natuurlijk een romige vulling van slagroom en mascarpone met wat sinaasappelrasp.
5. Tiramisu (dé klassieke versie)
Tiramisu, een iconisch Italiaans dessert, is een perfect voorbeeld van een toetje met mascarpone. Het bestaat uit lagen van luchtige mascarponecrème, doordrenkt met sterke koffiesmaak en afgewisseld met in koffie gedrenkte lange vingers. Het wordt vaak bestrooid met cacaopoeder voor een vleugje bitter-zoetheid.
6. Speculaas tiramisu
Het recept van deze speculaas tiramisu is supersimpel. In plaats van lange vingers gebruiken we speculaasjes. Verder is het een kwestie van mascarpone en slagroom kloppen en je kunt de speculaas tiramisu bouwen.
7. Cappuccino cake met mascarpone room
Oef, deze cappuccino cake met mascarpone room is onweerstaanbaar goed. De rijke smaak van koffie past supergoed bij de fluweelzachte structuur van mascarpone. Het is een heerlijke traktatie voor koffieliefhebbers.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in