Aardbeientaart Toetjes met mascarpone

Toetjes met mascarpone

Toetjes met mascarpone zijn een feestelijke afsluiting van elke maaltijd. Want die mascarpone, een zachte en romige Italiaanse kaas, voegt sowieso een luxe en fluweelzachte textuur toe aan desserts. In dit artikel vertellen we je over onze favoriete toetjes met mascarpone; van klassieke tiramisu tot verrassende nagerechten waar je zelf misschien niet zo snel op zou komen.

Wat is mascarpone eigenlijk?

Mascarpone is een Italiaanse kaas die bekend staat om zijn romige textuur en milde smaak. Wie niet van kaas houdt, houdt vaak wél van deze kaas: het is dan ook eerder stevige room te noemen. Het wordt vaak gebruikt in desserts en is een essentieel ingrediënt in klassieke tiramisu, een toetje waar wij dol op zijn. Deze kaas smaakt delicaat en boterachtig, met subtiele tonen van zoetheid en een vleugje vanille. Deze eigenschappen maken mascarpone ideaal voor het toevoegen van romigheid en een rijke smaak aan toetjes.

1. Aardbeientaart met mascarpone-basilicumroom

Deze aardbeientaart met mascarpone-basilicumroom is fris en fruitig gebak. Lekker bij de thee, maar ook zéeker als toetje. Hier combineren we de zachte mascarpone met verse aardbeien en een vleugje basilicum voor een verrassende smaakcombinatie.

Aardbeientaart

2. Meringuerol met chocola

Zin om iets uitdagenders te bakken? Deze meringuerol met chocola biedt een knapperige en zoete ervaring met een romige vulling van mascarpone en chocolade.

Meringue rol met espresso en chocola

3. Mini trifle met advocaat

Mini trifles met advocaat zijn kleine glaasjes vol lekkers, waarbij mascarpone wordt gecombineerd met advocaat en cakekruimels voor een decadent toetje.

Mini trifle met advocaat

4. Tiramisu met cranberry’s

Deze feestelijke kerst tiramisu is een variatie op het klassieke Italiaanse dessert. Nét even wat anders, met een winterse feest twist! Met fris zurige cranberry compote, zoete lange vingers gedoopt in sinaasappelsap en natuurlijk een romige vulling van slagroom en mascarpone met wat sinaasappelrasp.

Kerst tiramisu

5. Tiramisu (dé klassieke versie)

Tiramisu, een iconisch Italiaans dessert, is een perfect voorbeeld van een toetje met mascarpone. Het bestaat uit lagen van luchtige mascarponecrème, doordrenkt met sterke koffiesmaak en afgewisseld met in koffie gedrenkte lange vingers. Het wordt vaak bestrooid met cacaopoeder voor een vleugje bitter-zoetheid.

Klassieke Italiaanse tiramisu

6. Speculaas tiramisu

Het recept van deze speculaas tiramisu is supersimpel. In plaats van lange vingers gebruiken we speculaasjes. Verder is het een kwestie van mascarpone en slagroom kloppen en je kunt de speculaas tiramisu bouwen.

Sinterklaasrecept speculaas tiramisu

7. Cappuccino cake met mascarpone room

Oef, deze cappuccino cake met mascarpone room is onweerstaanbaar goed. De rijke smaak van koffie past supergoed bij de fluweelzachte structuur van mascarpone. Het is een heerlijke traktatie voor koffieliefhebbers.

cappuccino cake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Ze is dan ook altijd op zoek naar een goed verhaal; of dat nu een lekker recept, een nieuwe culinaire hotspot of een fijne kooktip is. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in