Aziatische gehaktballetjes

Recepten met gehaktballetjes

Van recepten met gehaktballetjes krijgen we nooit genoeg. Want zeg nou zelf: wie wordt er niét blij van een sappige gehaktbal? Of je nu een feestje organiseert, een snelle doordeweekse maaltijd nodig hebt, of gewoon een troostende hap wil, gehaktballetjes zijn altijd een hit.

Wil je gehaktballen maken volgens het recept van Jonnie Boer van De Librije? Dit zijn echt de lekkerste gehaktballen die we ooit hebben geproefd, naast die van onze vader dan…

Het juiste gehakt

De basis van de beste gehaktballetjes begint met het juiste gehakt. Meestal wordt half-om-half gehakt gebruikt, een mix van varkensvlees en rundvlees, voor een perfecte balans tussen smaak en textuur – je hebt namelijk wel een beetje vet nodig voor een goede bal. Maar voel je vooral vrij om te experimenteren met kalkoen-, kip- of vegetarisch gehakt voor een andere (gezondere) twist.

Tips voor de beste gehaktballen

Wij delen graag wat van onze niet-zo-geheime tips voor deze recepten met gehaktballetjes.

Broodkruim: Week broodkruimels in melk voordat je ze aan het gehakt toevoegt. Dit zorgt voor extra sappigheid en een lichte textuur.

Kruiden maken het verschil: Wees creatief met kruiden. Probeer verse kruiden zoals peterselie, basilicum of tijm voor een kruidige smaak. Knoflook en ui voegen juist diepte toe aan de smaak.

Niet vergeten: Zout en peper! Een goede dosis zout en versgemalen zwarte peper brengt de smaken naar voren. Begin met een beetje en proef dan om aan te passen.

Een beetje spice: Voeg een vleugje hitte toe met cayennepeper, gerookte paprika, chilipoeder of tabasco als je van pittig houdt.

Niet te veel kneden: Meng het gehaktmengsel voorzichtig. Overmatig kneden kan leiden tot taaie gehaktballetjes.

1. Teriyaki gehaktballetjes

Aziatische gehaktballetjes

2. Zweedse gehaktballetjes met roomsaus

Zweedse gehaktballetjes

3. Pittige gehaktballetjes

pittige gehaktballetjes

4. Gehaktballetjes uit de oven

Gehaktballetjes uit de oven

5. Vegetarische groenteballetjes met aioli

groenteballetjes

6. Gehaktballetjes in satésaus

Gehaktballetjes in satesaus

7. Aziatische kipgehaktballetjes

Kipgehaktballetjes

8. Griekse gehaktballetjes met feta

gehaktballetjes met feta

Wat vind jij van dit recept?

4.9 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in