toast met pesto en kip

Belegde broodjes: tips + 10 recepten

Of je nu op zoek bent naar een stevig ontbijt, een heerlijke lunch of een smakelijk tussendoortje, belegde broodjes zijn altijd een goed idee. In dit artikel delen we onze tips en favoriete sandwich recepten met je!

Liever iets anders lunchen? Bekijk hier al onze lunchgerechten.

Het lekkerste brood als basis

De basis van een goed belegd broodje begint met de keuze van het brood. Kies voor een versgebakken baguette, een knapperig ciabatta of een zacht meergranenbrood. Experimenteer ook eens met andere soorten brood, zoals roggebrood, zuurdesembrood of zelfgemaakte focaccia.

Je favoriete beleg

Het beleg is uiteraard de ster van het belegde broodje. Denk aan smaakvolle combinaties zoals gerookte zalm met roomkaas en dille, gebraden kipfilet met avocado en pittige mayonaise, of gegrilde groenten met hummus en feta. Vergeet niet om je belegde broodjes een extra oompf te geven met toevoegingen zoals sla, rucola, verse kruiden of geroosterde noten.

Om je belegde sandwich helemaal af te maken, kun je verschillende spreads en sauzen toevoegen. Denk aan klassiekers zoals mayonaise, mosterd, pesto of hummus, maar wees ook niet bang om te experimenteren met bijvoorbeeld een pikante Sriracha-mayo of een romige truffelmayonaise.

In dit artikelen delen we 3 receptjes voor gezond broodbeleg: een amandel-cashewboter, een sandwichspread en een lekkere paprika-pesto. Voor als je eens wat anders wil dan pindakaas of mayonaise!

Belegde broodjes bewaren

Het liefst eet je ‘m natuurlijk meteen op, maar mocht je de belegde broodjes voor later willen bewaren (of meenemen), bewaar ze dan op de juiste manier om de smaken optimaal te behouden. Wikkel ze stevig in plastic folie of bewaar ze in een luchtdichte container om uitdroging te voorkomen. Snijd de broodjes pas vlak voor het serveren om te voorkomen dat ze zacht worden.

1. Broodje zalm

Broodje zalm

2. Broodje kip pesto

toast met pesto en kip

3. Kip schnitzel sandwich met kappertjes mayo

schnitzel sandwich

4. Panini broodjes met gegrilde groenten

Panini maken

5. Banh mi sandwich

Banh mi sandwich

6. Club sandwich met zalm

club sandwich met zalm

7. Broodje Pulled Chicken

bbq pulled chicken

8. Broodje Pulled Jackfruit

vega pulled pork

9. Club sandwich met oude kaas, kipfilet, bacon & ei

Club sandwich

10. Simpele high tea sandwiches

Wat vind jij van dit recept?

4.9 (10 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in