komkommer wraps

Wrap rolletjes: hét verjaardagshapje

Wrap rolletjes zijn nog steeds razend populair op feestjes – en niet voor niets, want het is een ideaal hapje om aan je visite te serveren. Handzaam en smakelijk, en ook nog eens eenvoudig te maken. Maar de standaard rolletjes met zalm kunnen wel wat extra vriendjes gebruiken. In dit artikel geven we je tips en trucs om de perfecte wrap rolletjes te maken waar je gasten héél erg blij van worden.

Welke wraps kies je?

Het begint allemaal met de basis. Bij het maken van wrap rolletjes is het belangrijk om aandacht te besteden aan de keuze van wraps. Je kunt kiezen voor traditionele bloemtortilla’s of experimenteren met kleurrijke groentetortilla’s voor een extra gezonde twist. Beide varianten bieden eindeloze mogelijkheden om je rolletjes te vullen met smaakvolle ingrediënten. Maïstortilla’s zijn lekker, maar scheuren sneller: niet ideaal voor bite-size porties, dus.

koude wraps

Lekkere vullingen voor wrap rolletjes

Tijd om te vullen! Laat je inspireren door onze selectie van verrukkelijke recepten. Tuurlijk, we hebben de klassieker met zalm, waarin de zachte smaak van gerookte zalm perfect samengaat met een romige spread en knapperige groenten. Of ga voor de verfrissende komkommer-wraps, gevuld met knapperige komkommerreepjes en bieslook-roomkaas.

Voor degenen die op zoek zijn naar een verrassende vega wrap, raden we de wortelwrap met geitenkaas aan. Deze wrap zit boordevol kleurrijke groenten, romige geitenkaas en een beetje honing om de smaken in balans te brengen. En als je op zoek bent naar een luxueuze traktatie, probeer dan zeker de vitello tonnato wrap, waarin malse plakjes kalfsvlees samenkomen met een supercreamy tonijnmayonaise.

Geen feestje is compleet zonder een vleugje avontuur: daarvoor hebben we de kip-mango wrap. Deze wrap rolletjes zijn gevuld met stukjes kip, zoete mangochutney en pittige jalapeño-pepers: een echte smaakexplosie met een kick.

wortelwrap met geitenkaas

Glutenvrije wrap rolletjes

Voor degenen die een glutenvrij dieet volgen, hebben we natuurlijk ook wat lekkere suggesties. Probeer de Mexicaanse sla wraps, waarbij knapperige sla wordt gebruikt als alternatief voor traditionele wraps. Vul ze met gekruid gehakt, verse groenten en een pittige salsa voor een heerlijke en lichte maaltijd.

Of ga voor de zalmrolletjes met ricotta en komkommer, waarbij dunne plakjes zalm worden gebruikt om de vulling bij elkaar te houden.

Helemaal een andere kant op? Maak dan onze omeletrolletjes met olijventapenade, waarin een omelet als wrap fungeert – gevuld met een hartige olijventapenade.

Zalmrolletjes

Extra tips

Ten eerste is het belangrijk om de wraps strak op te rollen voor een mooie presentatie en om te voorkomen dat de vulling eruit valt. Begin met het plaatsen van de vulling in het midden van de wrap en vouw de onderkant over de vulling. Je kunt ervoor kiezen één strakke rol te maken, die je later in kleine plakjes snijdt. Of maak grotere porties, door de wrap vanaf de onderkant op te rollen, waarbij je de zijkanten naar binnen vouwt terwijl je rolt. Hierna kun je de wrap in twee grotere porties snijden.

Om te voorkomen dat de wraps uitdrogen, kun je ze het beste individueel verpakken in plastic folie (en eventueel ook nog extra aluminiumfolie eromheen). Dit zorgt ervoor dat de rolletjes hun vorm behouden en beschermt ze tegen uitdroging in de koelkast. Het is het beste om de wrap rolletjes pas vlak voor het serveren in plakjes te snijden, zodat ze hun versheid behouden en niet zacht worden.

Als je van plan bent om wrap rolletjes mee te nemen voor onderweg, bijvoorbeeld voor een picknick of een buitenfeestje, kun je ze het beste bewaren in een luchtdichte container. Voeg eventueel een koelelement toe.

Of het nu gaat om een feestje, een picknick of gewoon een smakelijke traktatie voor jezelf, deze wrap rolletjes zullen gegarandeerd een succes zijn. Veel kookplezier!

wraps met komkommer

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in