10 x Franse patisserie
Als je een foodie bent, is een weekend in Parijs een culinair avontuur dat je niet wilt missen. Wij zijn dol op deze stad en al haar heerlijkheden! Franse patisserie is natuurlijk niet voor niets over de hele wereld beroemd; Parijs staat bekend om haar prachtige gebakjes. Vandaag zetten we onze favoriete zoete lekkernijen op een rijtje, die je niet mag missen tijdens je bezoek aan de stad van de liefde. Of om zelf te maken natuurlijk, want we knopen er direct ook de links naar onze eigen recepten aan vast!
Macarons
Macarons zijn een must-have om te eten (en mee naar huis te nemen!) tijdens een weekend in Parijs. Deze kleine kleurrijke koekjes gemaakt van amandelmeel en eiwitten, en gevuld met botercrème, ganache of jam, zijn een Franse klassieker en worden beschouwd als een van de meest elegante zoetigheden ter wereld. Bezoek de beroemde patisserie Ladurée of Pierre Hermé voor de beste macarons die je ooit zult proeven.
Eclairs met aardbeienroom
Eclairs zijn een andere Franse favoriet die je niet mag missen. Deze langwerpige soezen worden gevuld en vaak geglazuurd; probeer ze zeker eens bij L’éclair de Génie in Parijs. Of maak ze zelf thuis met onderstaand recept; wij vulden ze met luchtige aardbeienroom.
Madeleines
Madeleines zijn kleine, zachte cakejes met een delicate smaak. Deze klassiekers zijn perfect voor om van te genieten bij een kopje thee. Ben je in Parijs, koop ze dan zeker bij Stohrer, de oudste patisserie in Parijs die al sinds 1730 bestaat.
Chocoladebroodjes
Officieel is het geen patisserie, maar ó, wat halen we graag pain au chocolat bij de Franse bakker. Ons recept voor chocoladebroodjes is altijd handig om achter de hand te houden voor wanneer je deze thuis wil maken. Het ideale ontbijtje op bed!
Tarte tatin met peren
Tarte tatin: de beroemde taart die omgekeerd wordt gebakken, zodat het fruit gekarameliseerd wordt. Deze taart is een echte traktatie en is perfect om te delen! Wij delen in dit artikel twee recepten: met peer en met appel.
Tarte tatin met appel en kaneelijs
Profiteroles
Profiteroles zijn kleine soesjes, gevuld met vanille-ijs en bedekt met chocoladesaus. Het is een dessert dat zowel romig als knapperig is: een goddelijke combi van smaken en texturen. In Parijs eet je ze bijvoorbeeld bij Angelina, een iconische Parijse chocolaterie en theesalon.
Perentaartjes met amandelspijs
Fransen zijn dol op de peer, en dat snappen wij wel. Deze perentaartjes met amandelspijs zijn dan ook absoluut een aanrader om eens thuis te maken en je een Parisienne te wanen.
Charlotte russe
De Charlotte russe is een elegante Franse taart met langer vingers (savoiardi) en vaak gevuld met een romige bavarois. Wij gebruikten voor ons recept verschillende soorten rood fruit. Het lint maakt de charlotte russe helemaal af: naast dat die functioneel is doordat die lange vingers bij elkaar houdt, ziet het er ook nog eens extra feestelijk uit!
Citroen meringue taart
Een citroen meringue taart ziet er altijd prachtig uit, een strakke gele vulling met een wolk van gebrand eiwitschuim. We hebben ons in Frankrijk al regelmatig staan verlekkeren bij in de etalages van patissiers. Deze taart zelf thuis maken kan natuurlijk ook!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in