overnight oats

3 x overnight oats

In de ochtend – zeker doordeweeks – hebben we haast, dus willen we wel snel wat voedzaams én lekkers eten. Overnight oats zijn daar perfect voor! De naam zegt het al: havermoutpap die je de avond van te voren maakt. Een snel en gemakkelijk ontbijt dat je kunt voorbereiden voordat je naar bed gaat. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten mengen in een afgesloten bakje en deze in de koelkast zetten. De volgende ochtend is je havermoutpap lekker dik en romig geworden en direct klaar om te eten. Naast dat het een rappe hap, ehh, pap is, is een ander voordeel van overnight oats dat het een gemakkelijke manier is om snel veel voedingsstoffen binnen te krijgen. Havermout is een goede bron van vezels, eiwit en gezonde vetten en melk bevat calcium en vitamine D. Win-win!

Overnight oats maken

Er zijn veel manieren om overnight oats te maken, afhankelijk van je persoonlijke smaak. De basis van het recept is havermout, melk (of plantaardige melk) en een zoetstof naar keuze, zoals honing of ahornsiroop. Vanaf daar kun je er eindeloos mee variëren door het toevoegen van verschillende toppings. Denk aan fruit, zoals banaan, aardbeien of blauwe bessen. Dit voegt niet alleen smaak toe, maar ook extra voedingsstoffen. Het toevoegen van noten en zaden, zoals amandelen, pompoenpitten of chiazaad, geeft de pap extra crunch én eiwitten. Een andere manier om overnight oats op te leuken is door het toevoegen van specerijen, zoals kaneel of vanille. Dit geeft de havermout een extra smaakboost en maakt het ontbijt nog aantrekkelijker. Hieronder delen we onze drie favoriete recepten.

1. Overnight oats met kokos

Overnight oats met kokos

2. Overnight oats Macchiato

overnight oats

3. Overnight oats met frambozen en banaan

overnight oats recept

Meer ontbijt-inspiratie nodig? Bekijk dan onze pagina met alle ontbijtrecepten vol andere heerlijke gerechten voor in de ochtend.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (9 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in