Rivierkreeftjes cocktail

Valentijnsmenu: makkelijk romantisch 3-gangen diner

Valentijnsdag is de perfecte gelegenheid om je geliefde te verwennen met een heerlijk homemade Valentijnsmenu. Wij geven je inspiratie voor een romantisch 3-gangen diner dat zeker indruk zal maken. Alle gerechten zijn simpel maar doeltreffend, en goed van tevoren voor te bereiden – zodat je tijdens het diner niet te lang in de keuken staat, maar vooral veel quality time met je tafelgenoot kunt doorbrengen. De rivierkreeftjes cocktail, gevulde pastaschelpen met gehakt en aardbeien Romanoff zijn een perfecte combinatie van smaken en textuur. Jep, met deze gerechten creëer je sowieso een Valentijnsmenu dat indruk zal maken op je partner of misschien toekomstige lover. Enne: vergeet niet om de tafel mooi aan te kleden met kaarsen en bloemen, en zorg voor een romantische sfeer. Eet smakelijk!

1. Rivierkreeftjes cocktail

Laten we beginnen met de eerste gang, de rivierkreeftjes cocktail. Dit elegante gerecht bestaat uit gekookte rivierkreeftjes, geserveerd in een cocktailglas met een romige cocktailsaus. De rivierkreeftjes zijn zacht en sappig, met een subtiele zeevruchtsmaak, die perfect wordt gecombineerd met het frisse van de sla, mango, avocado en komkommer.

Rivierkreeftjes cocktail

2. Gevulde pastaschelpen met gehakt

Voor de tweede gang serveer je gevulde pastaschelpen met gehakt – lekker makkelijk uit de oven! De gevulde pastaschelpen zijn gevuld met een mengsel van gehakt, ui, pesto en een tomatensaus. Die laatste wordt extra smaakvol door fijngehakte verse rozemarijn en het venkelzaad.

Gevulde pastaschelpen met gehakt

3. Aardbeien Romanoff

Als afsluiter van het diner serveer je klassieke aardbeien Romanoff. Voor dit lekkere en vooral makkelijk ‘dronken dessert’ laat je de aardbeien en eventueel ander fruit marineren in wodka met suiker. Zo krijgt het fruit een extra lekker smaakje. Bij aardbeien Romanoff hoort een romige hangop. Die maak je door yoghurt in een theedoek te schenken en daarna een nacht uit te laten lekken. Versier je toetje tot slot met meringue, amaretti en munt. Zo lekker kan simpel zijn! Dit dessert is een perfecte afsluiter van een geweldig Valentijnsmenu.

Aardbeien Romanoff

Meer Valentijns-inspiratie nodig, of eten jij en/of je lover bijvoorbeeld geen vis of vlees? Bekijk dan onze pagina met alle Valentijnsdag recepten voor andere heerlijke gerechten.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in