pastinaakpuree

4 x pastinaak recepten

Pastinaak is een veelzijdige wortelgroente waar we graag mee koken. Vandaag delen we onze beste pastinaak recepten met jou om direct op je kooklijstje te zetten. Gezond, voedzaam maar vooral onweerstaanbaar lekker! Pastinaak is rijk aan vitamine B, C en K en aan mineralen zoals magnesium en calcium – allemaal reuze goed voor je. Deze witgele groente is zowel rauw als gekookt eetbaar, maar het koken maakt ‘m wel wat malser en zachter van smaak. Of je er nu een soep of puree mee maakt of ze knapperig in de oven roostert: deze winterse wortel mag niet in je voorraadkast ontbreken. Hieronder vind je onze favoriete pastinaak recepten om thuis uit te proberen.

pastinaakpuree

Waar combineer je pastinaak mee?

  • Pastinaak is dol op romigheid. Gekookte pastinaak kun je pureren en mengen met boter en room voor een rijke en smeuïge puree.
  • Kaas is altijd een goed idee! Maak pastinaakgratin met een fikse laag geraspte kaas en een scheutje room of melk voor een knapperig en cheesy gerecht.
  • Kruiden: Pastinaak gaat goed samen met kruiden zoals tijm, rozemarijn, oregano, salie en peterselie. Rooster plakjes pastinaak in de oven met olie, zout en een aantal van deze kruiden voor een smaakvol bijgerecht.
  • Spek of ham: Meng blokjes pastinaak met uitgebakken spek of hamblokjes voor een eenvoudige side dish.
  • In veel pastinaak recepten kom je appel tegen. Deze zoet-zure smaken passen goed bij de winterwortel, in de vorm van een salade of soep.

1. Wintersalade van geroosterde pastinaak

wintersalade

2. Groentefriet van pastinaak

groentefriet uit de oven

3. Pastinaaksoep

Pastinaaksoep recept

4. Aardappel- en pastinaakpuree met paddestoelen

pastinaakpuree

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in