Kerstontbijt en kerstbrunch

Het kerstontbijt of de kerstbrunch, twee geliefde tradities die tijdens de feestdagen een gezellige sfeer creëren. Het is een tijd waarin families en vrienden samenkomen om te genieten van heerlijke gerechten en elkaars gezelschap. Zo ook bij ons: wij zijn dol op de kerstdagen! Op deze pagina vind je dan ook eindeloos veel culinaire inspiratie voor kerstontbijt ideeën en kerstbrunch recepten om je tafel te vullen met heel, héél veel lekkers.

Wentelteefjes traybake

Lees meer overWentelteefjes traybake

Sandwich taart met zalm

Lees meer overSandwich taart met zalm

Brunchplank tips

Lees meer overBrunchplank tips

Ontbijttaart

Lees meer overOntbijttaart

Suikerbrood

Lees meer overSuikerbrood

Ontbijt uit de Airfryer

Lees meer overOntbijt uit de Airfryer

Kokos rijstpudding met mango

Lees meer overKokos rijstpudding met mango

Wafels met kaneelsuiker

Lees meer overWafels met kaneelsuiker

Croissant pudding met bramen

Lees meer overCroissant pudding met bramen

Broodpudding met zomerfruit

Lees meer overBroodpudding met zomerfruit

Pannenkoekentaart met lemoncurd

Lees meer overPannenkoekentaart met lemoncurd

Eitje in bladerdeeg met ham, avocado en asperges

Lees meer overEitje in bladerdeeg met ham, avocado en asperges

Spinazie wafels

Lees meer overSpinazie wafels

Wentelteefjes met blauwe bessen compote

Lees meer overWentelteefjes met blauwe bessen compote

Kerstontbijt ideeën

Een kerstontbijt begint de feestdag op een heerlijke manier. Denk aan warme en geurige amandelcroissants, vers fruit, en romige yoghurt met honing en noten. Voeg een vleugje luxe toe met gepocheerde eieren en blini’s met gerookte zalm. Voor de zoetekauwen zijn pannenkoeken of wafels met aardbeien en ahornsiroop een traktatie. Een assortiment van kerstontbijt hapjes, zoals mini quiches of bladerdeeghapjes gevuld met spek en kaas, voegt een speelse touch toe aan de tafel. Zorg voor een royale pot koffie, verse jus d’orange en een kruidige winterthee om het geheel compleet te maken.

Kerstbrunch recepten

’s Avonds uitgebreid dineren is leuk, maar tegenwoordig is een kerstbrunch voor velen juist het hoogtepunt van de dag. Ideaal met de hele familie, als alle kleintjes nog lekker wakker zijn. Overweeg het serveren van een quiche met spinazie en feta, vergezeld van een romige aardappelsalade met yoghurt-dressing. Voor een zoete afsluiting kunnen gasten genieten van een assortiment van gebak, zoals mini-croissants, donuts en chocoladebroodjes. Tip: een glas mousserende wijn of cocktail erbij voor de volwassenen.

Of je nu gaat voor een ontspannen kerstontbijt met eenvoudige lekkernijen of een uitgebreide kerstbrunch met ingewikkeldere gerechten, deze tradities creëren mooie herinneringen die je nog jarenlang zal herinneren. Dus, nodig je dierbaren uit, dek de tafel met zorg en geniet van een gezellig kerstontbijt en brunch vol gezelligheid en heerlijk eten.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in