6x orzo recepten

6x orzo recepten

In deze 6 orzo recepten speelt de gedroogde pastasoort orzo, soms ook wel riso of risoni genoemd, een hoofdrol. Dit zijn gerechten om mee te scoren!

Orzo ziet eruit als een kleine korrel. Bijna alsof het rijst is – maar het is toch écht een pastasoort! Het is een ideale basis voor allerlei gerechten; van soepen (minestrone!) en salades tot stoofschotels. Maar het kan zeker ook worden gebruikt om risottogerechten of pilav te maken. Orzo kan worden gekookt, gestoomd of gebakken. Het wordt traditioneel gemaakt van griesmeel van harde tarwe, soms vind je ‘m ook in volkoren variant.

Wist je trouwens dat het woord orzo is afgeleid van het Griekse woord ὀρζός (“orzós”), wat gerst betekent? In het Italiaans is de letterlijke vertaling van orzo ook “gerst”. Een beetje verwarrend – maar dat doet gelukkig niets af aan de smaak. Italianen zijn er dus gek op, maar het is in allerlei landen rondom de Middellandse zee een graag geziene gast op tafel – van Griekenland en Turkije tot zelfs in de Arabische keuken.

Hieronder vind je onze 6 favoriete orzo recepten om thuis uit te proberen.

1. Orzo pastasalade met geitenkaas

6x orzo recepten

2. Vegetarische soep met orzo

6x orzo recepten

3. Broccoli ovenschotel met orzo

6x orzo recepten

4. Griekse Orzo salade met citroendressing

6x orzo recepten

5. Risotto van orzo

6x orzo recepten

6. Gevulde puntpaprika met orzo

6x orzo recepten

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in