
6x orzo recepten
In deze 6 orzo recepten speelt de gedroogde pastasoort orzo, soms ook wel riso of risoni genoemd, een hoofdrol. Dit zijn gerechten om mee te scoren!
Orzo ziet eruit als een kleine korrel. Bijna alsof het rijst is – maar het is toch écht een pastasoort! Het is een ideale basis voor allerlei gerechten; van soepen (minestrone!) en salades tot stoofschotels. Maar het kan zeker ook worden gebruikt om risottogerechten of pilav te maken. Orzo kan worden gekookt, gestoomd of gebakken. Het wordt traditioneel gemaakt van griesmeel van harde tarwe, soms vind je ‘m ook in volkoren variant.
Wist je trouwens dat het woord orzo is afgeleid van het Griekse woord ὀρζός (“orzós”), wat gerst betekent? In het Italiaans is de letterlijke vertaling van orzo ook “gerst”. Een beetje verwarrend – maar dat doet gelukkig niets af aan de smaak. Italianen zijn er dus gek op, maar het is in allerlei landen rondom de Middellandse zee een graag geziene gast op tafel – van Griekenland en Turkije tot zelfs in de Arabische keuken.
Hieronder vind je onze 6 favoriete orzo recepten om thuis uit te proberen.
1. Orzo pastasalade met geitenkaas

2. Vegetarische soep met orzo

3. Broccoli ovenschotel met orzo

4. Griekse Orzo salade met citroendressing

5. Risotto van orzo

6. Gevulde puntpaprika met orzo

Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan