9 x orzo recepten
Heb je wel eens gekookt met orzo? Je kan er zoveel lekkere recepten mee maken. Orzo is een gedroogde pastasoort, soms wordt het ook wel riso of risoni genoemd. Orzo ziet eruit als een kleine korrel. Bijna alsof het rijst is – maar het is toch écht een pastasoort! Het is een ideale basis voor allerlei gerechten; van soepen (minestrone!) en salades tot stoofschotels. Maar het kan zeker ook worden gebruikt om risottogerechten of pilav te maken. Orzo kan worden gekookt, gestoomd of gebakken. Het wordt traditioneel gemaakt van griesmeel van harde tarwe, soms vind je ‘m ook in volkoren variant.
Orzo recepten
Wist je trouwens dat het woord orzo is afgeleid van het Griekse woord ὀρζός (“orzós”), wat gerst betekent? In het Italiaans is de letterlijke vertaling van orzo ook “gerst”. Een beetje verwarrend – maar dat doet gelukkig niets af aan de smaak. Italianen zijn er dus gek op, maar het is in allerlei landen rondom de Middellandse zee een graag geziene gast op tafel – van Griekenland en Turkije tot zelfs in de Arabische keuken. Hier zetten we onze 9 favoriete orzo recepten op een rijtje.
1. Orzo pastasalade met geitenkaas
2. Vegetarische soep met orzo
3. Broccoli ovenschotel met orzo
4. Griekse Orzo salade met citroendressing
5. Risotto van orzo
6. Gevulde puntpaprika met orzo
7. Kip stifado met orzo
8. Orzo met bietjes
9. Orzo met kip
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.