Koken zonder gas: zo doe je dat

Koken zonder gas: zo doe je dat

Wat te doen als je wil koken zonder gas? De gasprijzen en energietarieven zijn op dit moment schrikbarend hoog, en veel plaatsen in Nederland willen op een gegeven moment sowieso helemaal van het aardgas af zijn.

Als je energiezuinig en budget-bewust wil koken, is switchen naar inductie natuurlijk een ideale optie voor de lange termijn. We schreven een tijdje geleden al dit uitgebreide artikel over hoe wij zijn geswitcht naar koken op inductie.

Maar er zijn ook talloze andere goede alternatieven als je (tijdelijk) geen of minder gas zou willen gebruiken. Bijvoorbeeld als je keuken wordt verbouwd en je voor een korte periode eten moet koken zonder gasfornuis.

Investeren in een slowcooker, rijstkoker, elektrische oven of airfryer is een slim idee. Tegenwoordig zijn er veel apparaten die meerdere functies in één hebben: multicookers die braden, koken, stoven én warm houden. Prettig voor de portemonnee, maar ook nog eens superhandig én tijdbesparend. En denk ook eens out-of-the-box met bijvoorbeeld een elektrische kookplaatje of de EcoStoof: een slowcooker die zonder stroom werkt. Je brengt eten aan de kook, stopt het gerecht daarna in de EcoStoof en je eten gaart vanzelf, zonder extra energie te verbruiken. Win-win!

Kook met de slowcooker

De slowcooker (of crockpot) vinden wij echt een uitkomst. Ideaal voor als je een druk bestaan hebt, want je doet alle ingrediënten in de ochtend in de slowcooker, het apparaat doet zijn werk en bij thuiskomst kun je meteen aan tafel. Eenvoudiger kan het bijna niet! Op deze pagina vind je onze favoriete slowcooker recepten.

kip slowcooker

Bakken met de airfryer

Wij zijn dol op onze airfryer! We maken er vanalles in: van frietjes snacks die je normaal gesproken frituurt, maar zeker ook gerechten met groenten, vis, kip en vlees, tot zelfs een complete cake uit de airfryer. Je vindt onze lievelingsrecepten hier.

Pizza airfryer recept

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in