Vriezer tips

Vriezer tips

De vriezer is onze beste vriend. Het invriezen van homemade maaltjes is een ideale manier om ze te bewaren voor een later moment, waarop je te druk bent om vers te koken. En zijn we dat niet allemaal wel eens (of eh, vaak)? De truc zit ‘m natuurlijk in slim invriezen, om het eten zo lekker én veilig mogelijk te houden. Daarom delen we in dit artikel onze allerbeste vriezer tips met jou. Tips van onszelf, plus tips van onze trouwe Insta-volgers! Vergeet dus niet om helemaal naar beneden te scrollen om alle trucs te lezen.

Vriezer tips

Deze basic vriezer tips moet je kennen

– Check goed of de vriezer is ingesteld op de juiste temperatuur: ideaal is -18 graden Celsius.

– Vries je etenswaren in kleine porties in, zodat het minder ruimte inneemt in de vriezer én snel ontdooit als dat nodig is. Dus niet een liter soep in één bak, maar liever verdeeld over twee bakjes of zakjes. Sauzen, bouillon en fond kun je ook in ijsblokjesvorm invriezen en de blokjes daarna overhevelen in een zakje of bakje. Dit werkt ook goed voor babyhapjes!

– Gebruik goede, luchtdichte bewaarbakjes die speciaal zijn ontworpen voor het invriezen van voedsel. En in het kader van slimme vriezer tips: gebruik ziplock-bags die je handig kunt stapelen, of zelfs eenmaal bevroren, rechtop in een la kunt zetten.

Label je bakjes met wat erin zit en wanneer je het hebt ingevroren (of hoeveel weken/maanden het goed blijft), zodat je precies weet wat erin zit en hoelang het nog goed is. Tip: gebruik een stukje schilderstape en een permanent marker, da’s een stuk goedkoper dan een etiket. Op een plastic zakje kun je sowieso direct met een watervaste stift schrijven.

Vriezer tips

Veilig invriezen doe je zo

– Ontdooi je ingevroren gerechten een nacht in de koelkast voordat je ze gaat gebruiken.

– Bewaar rauw vlees niet in de buurt van gekookt vlees of vis, zo voorkom je kruisbesmetting.

 

Vriezer tips van onze lezers

Op ons Instagram-kanaal vroegen we onze trouwe volgers naar hun beste vriezer tips. Doe er je voordeel mee!

– Houd een digitaal lijstje (in de Notities/Keep-app, of de app Foodsaver) in je telefoon bij wat er in je vriezer ligt. Hoef je niet steeds te kijken. Ook makkelijk met boodschappen doen!

– Invriezen in een bakje en daarna in een zakje, scheelt heel veel bakjes en ruimte.

– Kleine hoeveelheden en saus/soep/groente/puree in ziplock-zakjes, plat maken, kan je meer kwijt.

Naam, datum en voor hoeveel personen het is op elk label.

Label de lades met het soort eten wat erin zit. Dus brood; frituur; babyvoeding, et cetera.

– Hergebruik lege boterkuipjes. Precies genoeg voor 1 persoon, en makkelijk te stapelen.

– Het spul wat al langer in de vriezer zit, vooraan zetten zodat je deze eerst pakt.

– Vries vlees, zoals kipfilet of hamburgers, altijd los in, per stuk in een ziplock-zakje. Inclusief naam en datum.

Whiteboard-stift om te schrijven op de deksels! Gaat eraf in de vaatwasser, niet in de vriezer.

– Vries restjes geraspte kaas in, zodat ze niet gaan schimmelen en je altijd geraspte kaas achter de hand hebt.

– Gebruik uitwisbare en vaatwas-bestendige etiketten.

Elke week even kijken wat er in ligt, wat je kan eten en/of combineren met verse producten.

Ontdooi je vriezer op tijd. Tip: ontdooien als het buiten vriest!

Vriezer tips
Vriezer tips

27 oktober 2022


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in