Plaattaart met witlof en brie

Witlof recepten

Je houdt er van of juist niet, witlof! Deze witlof recepten zijn dan ook voor de liefhebbers. Of misschien wil je het toch eens proberen? Witlof kun je natuurlijk koken, maar er is veel meer mogelijk met deze groente. Je kunt het grillen in de oven of zelfs rauw eten, superlekker in een witlof salade. Een klassieker is natuurlijk de witlof met ham en kaas uit de oven. Wil je toch wat anders dan de standaard witlof ovenschotel? Dan is de plaattaart met witlof en brie iets voor jou. Met deze witlof recepten kun je alle kanten op. Probeer het zelf!

Witlof uit de oven

Een van onze favoriete witlof bereidingen is witlof uit de oven. We kennen natuurlijk allemaal de klassieker der klassiekers: witlof met ham en kaas uit de oven. Maar het kan ook wat spannender. Onze witlofschotel met brie bijvoorbeeld, of een heerlijke hartige taart met witlof uit de oven.

Witlof koken + andere bereidingen

Je kunt natuurlijk ook de witlof koken. Dit is heel eenvoudig. Je snijdt de onderkanten van de witlofstronkjes eraf en verwijdert de lelijke blaadjes. Vervolgens kook je ze in 15-20 minuten gaar in water met een snufje zout. Persoonlijk houden wij niet van gekookte witlof en kiezen we liever voor een andere bereidingswijze:

  • Witlof bakken of grillen: Je besprenkelt de witlof met wat olijfolie en peper en zout en bakt ze , met de platte kant naar beneden, in de pan tot ze goudbruin zijn.
  • Rauwe witlof: Snijd het in dunne reepjes en voeg toe aan een salade. Superlekker!

1. Plaattaart met witlof en brie

Gezinsrecept plaattaart

2. Witlof met ham en kaas

Witlof met ham en kaas

3. Witlofsalade met ei

witlofsalade met kaas

4. Witlof ovenschotel

witlof uit de oven

5. Witlofsalade met appel

witlofsalade met appel

6. Witlof stamppot

Witlof stamppot

7. Witlofsoep met ham en kaas

Witlofsoep

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in