Vegan hapjes
Vegan hapjes maken kan soms een uitdaging zijn. Daarom delen we wat fijne vegan borrelhapjes inspiratie met je. Zodat jij de perfecte vegan borrelplank kunt maken, of gewoon lekker kan variëren bij de borrel. We mixen en matchen tussen kant-en-klaar en homemade. Kies dus lekker waar je zelf zin in hebt. Deze veganistische hapjes zijn stuk voor stuk superlekker en eenvoudig om te maken. Van vegan wrap hapjes tot vegan hapjes kant en klaar (denk aan vegan net-als-kip nuggets), vegan dips en nog veel meer lekkere, vegan hapjes inspiratie voor op de borrelplank.
Nacho cheese flavour Bloemkoolnuggets
Wil je even snel een lekker, vegan hapje op tafel zetten? Dan zijn deze Nacho cheese flavour Bloemkoolnuggets van Kwekkeboom Oven & Airfryer echt een uitkomst. Ze zijn gemaakt van bloemkool en vegan cheddar kaas. Yum! En ze hebben een heerlijk krokant nacho-cheese korstje, dat zorgt voor een lekkere bite en pit! Klinkt goed toch? Je maakt ze klaar in de oven of Airfryer, supermakkelijk en snel, daar houden we van. Leuk voor op de borrelplank, maar ook lekker als tussendoor snackje.
Net-als-kip nuggets
Nog zo eentje in de categorie makkelijk en snel! Aan deze Net-als-kip nuggets komt geen kip te pas en is daarmee de perfecte vervanger voor de oude vertrouwde kipnugget. Hij is lekker krokant en makkelijk te bereiden in de oven of Airfryer. Lekker voor als je even geen vlees wilt eten bij de borrel of je wekelijkse snack momentje. En natuurlijk fijn om weer een extra snack optie te hebben als je veganistisch bent. Dit vegan hapje van Kwekkeboom Oven & Airfryer kan altijd. Bij de borrel, bij de (kids) maaltijd of als late-night snack.
Wil je deze lekkere vegan hapjes ook proberen? Ze zijn nu verkrijgbaar bij de Albert Heijn en Plus.
Baba Ganoush
Ingrediënten voor 1 schaaltje
1 aubergine
1 teen knoflook
1 el tahin (sesampasta)
Sap van een 1/2 citroen
1 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aubergine en prik er gaatjes in met een vork. Bestrijk de aubergine met olijfolie en rooster de aubergine in ongeveer 3 kwartier gaar in de oven.
Haal de aubergine uit de oven en laat deze iets afkoelen. Snij de groente doormidden en schraap het vruchtvlees eruit. Hak dit fijn met een mes en doe het in een schaaltje.
Voeg de tahin, de komijn en het sap van een halve citroen toe.
Hak de knoflook fijn en meng dit door de aubergine dip.
Breng de baba ganoush op smaak met peper en zout en serveer het met brood.
Tomatentapenade
Ingrediënten
150 gr zongedroogde tomaatjes
2 knoflooktenen
40 gr vegan parmezaanse kaas
2 el geroosterde pijnboompitten
Handje basilicum
Peper en zout
Flinke scheut olijfolie
Zo maak je het
Doe de zongedroogde tomaatjes in de kom van je keukenmachine. Voeg hier de overige ingrediënten aan toe. Het is handig om de vegan parmezaan en de basilicum wat kleiner te snijden, zodat het makkelijker mixt. Mix alle ingrediënten 1 a 2 minuten totdat het een vloeibaar mengsel wordt.
Serveer de tomaten tapenade op een lekker broodje of toastje. Je kunt de tapenade ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.
Avocado Hummus
Ingrediënten voor 1 bakje
1 avocado
200 gr kikkererwten uit blik
2 tenen knoflook
Sap van een 1/2 citroen
3 el Tahin
1 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Meng alle ingrediënten samen in een keukenmachine tot er een gladde pasta ontstaat.
Breng de hummus op smaak met de komijn en voldoende peper en zout.
Voeg net zoveel olijfolie toe, totdat je de juiste dikte hebt bereikt. Het moet een smeuiige dip worden.
Serveer de avocado hummus met nacho’s.
Komkommer wraps
Ingrediënten
Tortilla wraps
Komkommer
Vegan roomkaas
Verse bieslook
Zo maak je het
Besmeer de wraps rijkelijk met de roomkaas.
Hak de bieslook en strooi dit over de roomkaas.
Maak met een kaasschaaf linten van de komkommer. Je kan het middelste van de komkommer eerst verwijderen, zodat het niet te nat wordt.
Leg de linten komkommer op de wraps.
Rol ze op, snij ze in stukjes en streek er een leuke prikker in!
Geroosterde kikkererwten
Ingrediënten voor 1 bakje
200 gr kikkererwten uit blik
1 el olijfolie
1 tl knoflookpoeder
1 tl paprikapoeder
Zeezout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een schaaltje.
Voeg de olijfolie toe en de specerijen en hussel het door elkaar.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat.
Rooster de erwten gedurende 15 minuten krokant.
Hussel de erwten door elkaar en rooster ze nog eens 5 tot 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Tortilla chips
Ingrediënten
Maïs tortilla’s
Olijfolie
Zout
Paprikapoeder
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 gr.
Snij de tortilla’s in punten met een mes.
Verdeel de partjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel het geheel met olijfolie.
Strooi er wat zout en paprikapoeder over.
Bak de chips in ongeveer 10 – 12 minuten goudbruin.
Dit bericht is in samenwerking met Kwekkeboom. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in