ingredient granaatappel

Granaatappel pellen doe je zo

Hoe die je dat toch? Een granaatappel pellen of een granaatappel snijden zonder rode spetters all over the place? Je kent misschien wel de pollepel tip. Met een pollepel sla je op de achterkant van de granaatappel en de zaadjes vliegen eruit. Inclusief rood sap. En dat sap zit overal! Met onze onder water methode heb je geen last meer van rondvliegende spetters en het schoonmaken gaat een stuk gemakkelijker. Wil je weten wat de beste manier is voor granaatappel pellen? Lees dan snel even verder.

ingredient granaatappel

Granaatappel pellen - zo doe je dat!

Snij de granaatappel doormidden met een scherp mes. Verdeel de helft in 2 parten. Neem een grote kom met water en leg de granaatappel hier in. Nu gaan we de granaatappel ontpitten. Met je vingers trek je nu heel voorzichtig de granaatappelpitjes los. Doordat je dit onder water doet, voorkom je dat je hele keuken en jijzelf onder de rode spetters zit. Ga zo door tot je alle pitjes losgetrokken hebt. De granaatappelpitjes zakken naar de bodem en de vliesjes drijven naar boven. Deze kun je nu heel eenvoudig uit het water halen. Wat overblijft zijn de schoongemaakte granaatappelpitjes. Deze kun je nu gebruiken.

granaatappel

Granaatappel recepten

Heb je trek gekregen in lekkere granaatappel recepten? Dat snappen we! Granaatappel is een heerlijke en prachtige vrucht om te zien. De granaatappelpitjes zijn lekker fris en fruitig van smaak. Het is de ideale smaakmaker in salades, desserts of om een lekkere siroop van te maken. Deze fattoush salade met granaatappel is een aanrader. En dit dessert met granaatappel moet je ook zeker een keer proberen. Granaatappel doet het ook altijd goed in couscous. Deze gepofte aubergine met granaatappel is echt een smaakexplosie. Kortom, genoeg inspiratie voor lekkere granaatappel recepten.

Granaatappelpuddinkjes

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in