superkeukens

Binnenkijken in onze studio

Yes, onze studio is af! We hebben eindelijk een plek waar we kunnen koken, shooten en stylen. Een plek waar al onze stylingspulletjes uitgestald staan, waar we naar hartelust kookdagen kunnen houden en aan het eind van de dag de deur achter ons dicht kunnen trekken. En dat laatste is wel echt heel erg fijn. Jarenlang hebben we de kookdagen in ons huis gedaan. Ik sta dan de hele dag in de keuken de recepten te bereiden en Annika doet de styling en fotografie. Tot voor kort vond dat dus gewoon plaats in mijn huiskamer. Tussen alle meubels en het rondzwervende speelgoed in. De kasten puilden uit met stylingspullen en de vaatwasser draaide op die dagen overuren. Het werd dus hoog tijd voor een studio. En het liefst bij huis. En zo is het idee voor een tuinstudio geboren. En het is zo ontzettend gaaf geworden, ik kan niet wachten om het aan jullie te laten zien.

goed verblijven

Alles over de keuken

De studio is gebouwd door Goed verblijven. Binnen een week stond deze unit in mijn tuin. Hij past qua uitstraling helemaal bij onze Mediterrane tuin. Het middelpunt van de kookstudio is natuurlijk de keuken. En een keuken uitzoeken is best een uitdaging. De ruimte in de studio is beperkt, de keuken moet functioneel zijn, maar er ook mooi uit zien. Want er gaat natuurlijk veel gefotografeerd worden in de keuken. Zo kwamen we in contact met Superkeukens en zij hebben een prachtig ontwerp voor ons gemaakt wat helemaal aan onze wensen voldoet. De keuken heeft een natuurlijke uitstraling gekregen, wat helemaal past bij onze tuinstudio. We hebben gekozen voor een eiken kleur afwerking en een heel gaaf betonlook blad (kleur Robusto). Dit geeft de keuken een stoere look. Natuurlijk mocht goede apparatuur niet ontbreken en hebben we hele fijne apparatuur van Samsung gekozen. De apparatuur is zwart, net als de spoelbak en de kokendheetwater kraan van Grohe. Dit geeft de keuken een hele luxe uitstraling. Er zit een inductiekookplaat in met een afzuigsysteem in de kookplaat, dus we hebben geen lelijke afzuigkap in het zicht. Met de stoomoven met dual cook functie (dit betekent dat je 2 gerechten op verschillende temperaturen tegelijk kunt bereiden) kunnen we alles maken wat we maar willen. De vaatwasser en koelkast maken de keuken helemaal compleet.

superkeukens
superkeukens keuken

Lekker veel opbergruimte

De keuken is niet megagroot, maar heeft wel voldoende opbergruimte. Alle pannen, potten en keukenbenodigdheden passen er in. Er zit een hele grote besteklade in waar alles in past. Van pollepels tot spatels en bestek. In de andere grote lade bewaren we al onze pannen van BK. Boven het aanrecht is een mooie eikenhout look plank geplaatst waar we onze opbergpotten en broodplankjes kwijt kunnen.

superkeukens keuken
BK pannen
superkeukens keuken

Waar laten we de props?

We hebben in de loop der jaren ontzettend veel stylingspullen, ook wel props genoemd, verzameld. Tientallen kopjes, borden, bestekjes, servetten, broodplanken en ga zo maar door. Mijn huis puilde uit van al deze extra spullen. Opbergruimte in de studio is dus erg belangrijk. In twee grote stellingkasten staan nu alle stylingspullen mooi uitgestald. Dit geeft ook nog eens veel meer overzicht. Je kunt meteen zien wat je allemaal hebt en weet dus ook sneller wat je nodig hebt bij een shoot. Superfijn! Naast de kasten staan al onze ondergronden en fotografie benodigdheden, zoals een reflectiescherm en statief. Wist je dat de ondergronden van de foto’s gewoon planken zijn met een bepaalde print of look? Zo hebben we een tegel, houten planken, een metalen dienblad en nog veel meer items die we als ondergrond voor onze foto’s gebruiken.

borden
food props

Handig snufje

Een grote wens van ons was een kokendheetwater kraan van Grohe. Dit is echt i-de-aal als je veel kookt. Je kunt veel sneller iets aan de kook brengen en dat scheelt heel veel tijd. In ons huis hebben we ook een Grohe kokendwater kraan en dat bevalt echt supergoed. In een mum van tijd kook je de rijst of pasta gaar. En dat is heel fijn als je soms 10 gerechten op een dag maakt. Daarnaast zet je ook nog lekker snel een kopje thee, handig! De kraan is er nu ook in het zwart en dat matcht perfect met onze zwarte spoelbak.

grohe red zwart

De koffiecorner

koffie corner

En een koffiecorner is natuurlijk niet te missen in UPK HQ. Annika en ik zijn echte koffieliefhebbers en tijdens onze shoots nemen we af en toe een break voor een lekker koffietje. En onze studio wordt ook gebruikt door Maurits. Als zelfstandig ondernemer heeft hij nu ook een fijne werkplek waar hij online meetings kan houden en zich even terug kan trekken. En dan is een lekkere koffie tussendoor natuurlijk onmisbaar.

Blij met het eindresultaat

We zijn zo ontzettend blij met het eindresultaat van onze studio. Hier kunnen we ons helemaal uitleven. Wat ook heel fijn is, is dat prive en werk nu meer gescheiden is. Na een drukke kookdag trek ik de deur van de tuinstudio dicht en kan ik thuis in de woonkamer ontspannen, zonder dat ik uitkijk op een aanrecht bomvol vaat en een ontplofte keuken. Superkeukens heeft onwijs goed naar onze wensen geluisterd en het is nog mooier geworden dan ik van tevoren kon bedenken. Nu is het klaar en kunnen we eindeloos koken, shooten, werken en voor jullie aan de slag gaan met mooie content. En dat allemaal vanuit onze prachtige tuinstudio.

tuin studio

Dit bericht is in samenwerking met Superkeukens, lees onze disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in