zalm met mosterdsaus

Zalm bereiden: 5 manieren

Zalm bereiden kan op heel veel manieren. Je kunt zalm bereiden in de pan, in de oven, in de airfryer en je kunt zalm op de bbq klaarmaken. Zalmfilet bereiden is eigenlijk heel simpel, terwijl het soms moeilijk lijkt. Zalm is supersnel gaar en daardoor perfect als snelle maaltijd. Zowel in de oven als in de pan of airfryer, de zalm is altijd binnen 20 minuten gaar. Wij laten je zien hoe je zalm kunt klaarmaken op 5 verschillende manieren.

1. Zalm bereiden in de oven

zalm uit de oven

Zalm uit de oven is misschien wel de meest makkelijke manier om zalm te bereiden. Je legt de zalm plus wat lekkere groenten en aardappeltjes op een bakplaat en verder doet de oven zijn werk. Je hebt er dus geen omkijken naar. Zalm bak je in 12-15 gaar in de oven op 180 graden. We gaan hierbij uit van zalmmootjes. Er staan al meerdere recepten voor zalm uit de oven online. Deze Griekse zalm uit de oven is erg lekker, maar ook deze versie met citroen en groene asperges is een aanrader.

2. Zalm bereiden in de pan

pasta met zalm en spinazie

Zalm bereiden in de pan kan iedereen! Want een pan heeft iedereen wel in huis, toch? Je bakt de zalm aan weerszijden even aan in wat olijfolie. De dikte van de zalm bepaalt hoe lang je hem moet garen. Wij houden niet van een doorgegaarde zalm dus we laten hem meestal voor 3/4 kleuren, dan draaien we hem snel even om zodat ook de bovenkant kort gebakken wordt en dan flippen we hem weer terug. Deze Thaise zalm met roerbakgroenten is lekker pittig, maar ook dit klassieke gerecht van zalm in mosterdsaus moet je een keer proberen. Zo lekker! En wil je weten hoe je zalm moet bakken op de huid? Dat leggen we hier uit.

3. Zalm bereiden in de airfryer

Zalm airfryer

Zalm bereiden in de airfryer doe je zo: je dept de zalm een beetje droog met een keukenpapiertje, brengt hem op smaak met peper en zout en legt de zalm dan in het Airfryer mandje. Je kunt er evt. nog wat groenten bijleggen die je mee wilt bakken. Je bakt de zalm gaar in 6-8 minuten op 180 graden. Is je zalmmoot wat dikker? Dan moet je de zalm wat langer in de airfryer doen. Bekijk hier een lekker zalmrecept uit de airfryer. 

4. Zalm bereiden op de bbq

bbq spiesjes met zalm

Niets lekkerder dan zalm bereiden op de bbq. Dat geeft de zalm die typische, lekkere rokerige smaak van de bbq. Heerlijk! Je kunt lekkere zalmspiesjes maken, maar het is ook leuk om een hele zalm te bereiden op de bbq. Zalmspiesjes rooster je in 3 minuten gaar op de barbecue.

5. Zalm in bladerdeeg

zalm en croûte_

Zalm in bladerdeeg, oftewel zalm en croûte is een echte klassieker. Het ziet er spectaculair uit, maar ook dit zalm gerecht is makkelijk om te maken. Je dept de zalm droog en brengt deze op smaak met peper en zout. Je legt de zalm vervolgens op een plak vers bladerdeeg en dit vouw je tot een pakketje. Je kunt natuurlijk ook kleine pakketjes maken. Dit bak je in 20-25 minuten gaar in de oven op 200 graden Celsius. Bekijk hier het hele recept voor een lekkere zalm en croûte met geitenkaas.  

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in