verse pasta maken

Alles over de verschillende soorten pasta op een rij

Wij houden van pasta, jij ook? Pasta komt in heel veel vormen en maten. Van spaghetti tot fusilli en van macaroni tot linguine. Pasta is eigenlijk meer de verzamelnaam van al deze pasta soorten. Niet alleen de vorm en het formaat is anders, ook de smaak en structuur verschilt per pastasoort. In dit artikel lichten we de belangrijkste soorten pasta’s uit. Zit jouw favoriete pastasoort er bij?

ingrediënten pasta

Spaghetti

Spaghetti is een van de bekendere pastasoorten en herken je aan de lange ronde slierten. Perfect voor een spaghetti bolo.

Tagliatelle

Tagliatelle zijn vrij dikke, platte linten. Door de dikkere linten blijft de pastasaus beter plakken. Heb je dit recept met tagliatelle al eens gemaakt?

Linguine

Linguine bestaat uit lange slierten, de vorm is wat meer plat in tegenstelling tot spaghetti slierten. Het is meestal gemaakt van durum tarwemeel en ook wat dikker dan spaghetti. Linguine komt uit Genua.

verse pasta maken

Papardelle

Papardelle is een brede platte lintpasta. Het lijkt een beetje op tagliatelle, maar papardelle is breder en iets dunner.

Fusilli

Fusilli is een spiraalvormige pasta. Soms zie je in de supermarkt 3 kleuren fusilli liggen. Met groene, rode en naturel fusilli, zoals de kleuren van de Italiaanse vlag.

Penne

Penne zijn kleine buisjes die schuin zijn afgesneden. Je hebt ze in 2 varianten de gladde penne of de geribbelde penne. Penne neemt de pastasaus heel goed op, daarom is het ideaal voor lekkere tomatensauzen met gehakt.

tortellini maken

Farfalle

Farfalle pasta staat bekend als vlinderpasta. De vorm lijkt op kleine vlindertjes. Ook lekker voor door de salade.

Orecchiette

Orecchiette komt uit het zuiden van Italië. Als je bijvoorbeeld naar Puglia gaat, zie je dat daar de orechiette op straat gemaakt wordt. Ontzettend leuk om te zien! Je herkent orecchiette aan de grappige vorm (een soort klein kommetje).

Ravioli

Ravioli is een gevulde pasta. De vorm ziet er uit als kleine kussentjes. Je kunt de ravioli vullen met vlees, vis of groente. Dit is een erg lekker recept!

Maccheroni

Maccheroni is misschiel wel de bekendste pastasoort in Nederland. Wij hebben het nog nooit op de kaart zien staan in Italië, maar maccheroni komt wel echt uit Italië. Je herkent de maccheroni aan de kleine elleboog vormige buisjes.

linguine

Tortellini

Tortellini is ook een gevulde pasta, net als ravioli. De vorm lijkt op een ringetje, gevuld met vlees, groente of kaas.

Gnocchi

Gnocchi is een beetje een vreemde eend in de bijt. Gnocchi wordt namelijk gemaakt van aardappel. Je kunt gnocchi koken, maar je kunt het ook bakken in de pan of verwerken in een pastaschotel. Wij zijn er dol op. Dit lijstje met gnocchi recepten geeft je voldoende inspiratie.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in