Avocado recepten

De avocado. Het is geen groente maar een super gezonde groene vrucht (want vol vezels, vitamine E, foliumzuur en kalium). Je kan er heel veel lekkere recepten mee maken. Van ontbijt, tot lunch tot avondeten. Bekijk hier onze favoriete avocado recepten.

Visburger

Lees meer overVisburger

Witte bonenschotel

Lees meer overWitte bonenschotel

Crispy sushi bites

Lees meer overCrispy sushi bites

Mihoen met zalm

Lees meer overMihoen met zalm

Hartige wafels met zalm

Lees meer overHartige wafels met zalm

Bagel met avocado en ei

Lees meer overBagel met avocado en ei

Mexicaanse bonensalade

Lees meer overMexicaanse bonensalade

Avocado ei salade

Lees meer overAvocado ei salade

Gezonde wraps met kruidenyoghurt

Lees meer overGezonde wraps met kruidenyoghurt

Mexicaanse traybake met spicy gehaktballetjes

Lees meer overMexicaanse traybake met spicy gehaktballetjes

Mexicaanse pizza

Lees meer overMexicaanse pizza

Pastasalade met zalm

Lees meer overPastasalade met zalm

Vegan wraps

Lees meer overVegan wraps

Ontbijt quesadillas met ei

Lees meer overOntbijt quesadillas met ei

Poke bowl met garnalen

Lees meer overPoke bowl met garnalen

Komkommersoep met geitenkaas

Lees meer overKomkommersoep met geitenkaas

Nachos met pulled chicken

Lees meer overNachos met pulled chicken

Brunchplank tips

Lees meer overBrunchplank tips

Alle dagen aan de avocado recepten

Een avocado kan je op ieder moment van de dag eten. Begin je dag met een avocado smoothie. Avocado toast met ei gaat er goed in als lunch. En voor het avondeten flans je snel en makkelijk een salade met avocado of wrap met avocado in elkaar. Oh, en als je eens nieuwe dingen wil proberen, dan is je lepel in deze avocadosoep of chocolademousse van avocado zetten een aanrader. Vriendelijke reminder hierbij is wel dat je het beter bij maximaal een halve avocado per dag houdt. Dit in verband met de flinke hoeveelheid vetten en calorieën. Gezonde vetten wel te verstaan, maar ook dan moet je niet te gek willen doen.

Avocado bewaren doe je zo

Over die halve avocado per dag gesproken, kan goed dat je dan de andere helft niet opkrijgt. Wat doe je met de andere helft? Kan je avocado bewaren? Omdat we team voedselverspilling voorkomen zijn, hebben we een handige tip: bewaar de halve avocado in de koelkast. Verpak het inclusief pit in aluminium- of huishoudfolie en leg het in de groente- en fruitla. Doe je dat, dan ga je verkleuringen van het vruchtvlees tegen (dat wat er nooit meer smakelijk uitziet). Eet de andere helft alsnog wel het liefst binnen 2 à 3 dagen op, zodat de smaak nog is zoals je ‘m wil hebben.

 

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in