mooie Instagram foto maken

Zo maak je de mooiste Instagram foto + member update

Hoe maak je nou de mooiste Instagram foto? Een perfecte Instagram foto maken van je eten is niet heel makkelijk. Maar als je de juiste trucjes kent wel. De foto moet er zo lekker uit zien, dat je echt zin krijgt in het gerecht, dat je zelfs bij wijze van spreken een hapje uit je scherm wilt nemen. Annika maakt alle foto’s voor Uit Pauline’s keuken, zij is gewoon heel goed in styling en fotografie. Dit heeft ze zichzelf allemaal aangeleerd door vooral heel veel te oefenen. Wij gebruiken een professionele camera (Nikon D610), maar dat heb je niet perse nodig voor een mooie Instagram foto. Vandaag geef ik je 7 tips voor het maken van een perfecte Instagram foto met je mobiel.

mooie Instagram foto maken

1. Schone lens

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar is het niet. Maak voordat je een foto maakt altijd je lens schoon. Door vieze vingers of een stoffige tas komen er al snel vlekken op en daar krijg je wazige foto’s van.

2. Goed licht

Wij fotograferen altijd bij daglicht, dat geeft gewoon het mooiste resultaat. Zoek een mooi plekje op waarbij het licht vanaf de zijkant op je eten valt. Dan krijg je al snel een mooie foto. Bekijk in huis waar het licht het mooiste op je eten valt, speel daarmee.

3. Know your angles

Probeer je foto eens vanuit verschillende hoeken te nemen. Sommige gerechten fotograferen beter van bovenaf (dat noemen ze een flatlay) zoals een tafel met mezze of een kom vol lekkers. Gerechten zoals een stapel fluffy pancakes of een lekker drankje moet je juist van voren schieten. Dan krijg je het beste resultaat.

risotto van orzo

4. Simpel trucje

Ziet het eten er op het bord niet lekker uit? Dan kan je hier ook nooit een mooie foto van maken. Besteed hier dus aandacht aan. Zorg ervoor dat er geen vlekken op het bord zitten, maak het mooi op en strooi tot slot wat verse kruiden over je gerecht. Simpel trucje, maar werkt altijd.

5. Styling is key

Je hoeft echt niet alles uit de kast te halen maar styling is key. Leg een mooi servet naast je bord, gebruik een mooie ondergrond of leg er een fraai mes bij. Een klein beetje extra aandacht maakt de foto echt mooier.

6. Lekker cheaten

En dan ben je nog niet klaar! Met een kleine nabewerking maak je van een prima foto een fantastische foto. Filtertje erover en klaar ben je. Mijn favoriete apps zijn ColorStory, VSCO en Afterlight.

7. Perfecte grid

Het klinkt misschien saai, maar door altijd hetzelfde filter te gebruiken krijg je meer eenheid in je feed. Ga bijvoorbeeld voor een warme glowy feed, of juist liever fris en licht of dark en moody. Maar houd het wel bij één thema.

risotto van orzo

Member update

Onze topmembers zijn voor HelloFresh ook aan de slag gegaan met het maken van een mooie foto. Food fotografie is best een klus, je moet eerst koken, het bord mooi opmaken, dan stylen en dan ook nog fotograferen. Zo deed ik het de eerste jaren van mijn blog ook allemaal zelf. Met de HelloFresh box hoef je in ieder geval niet na te denken over je eten en ook geen boodschappen te doen. Je krijgt de ingrediënten gewoon thuis bezorgd. Wekelijks.  kan je kiezen uit 20 verschillende gerechten (vlees, vis en vega) en die variëren van bourgondisch tot aan Quick and Easy. Die laatste zijn mijn favo’s, want lekker snel klaar en wel vers en gezond. Je kan iedere week zelf kiezen hoeveel maaltijden je wilt en voor hoeveel personen. En stopzetten of pauzeren kan altijd. Ideaal als het een weekje niet uitkomt.

hellofresh recepten

Proef met korting

4 x 20% korting op HelloFresh

Ik heb een superleuke kortingscode voor jullie. Met de code HELLOPAULINE4X20 krijg je maar liefst 4 x 20% korting op je eerste 4 HelloFresh boxen.

Wil je iedere maand genieten van lekkere verse gerechten zonder daar over na te hoeven denken? Dan is dit wat voor jou. Je kan iedere week kiezen uit 20 recepten (Vega, vis en vlees) en lekkere add ons zoals soepen en bakrecepten. Pauzeren en stopzetten kan altijd, dus je zit nergens aan vast.

De korting geldt alleen voor nieuwe klanten. Goed moment om het eens uit te proberen toch?
Bestel hem hier.

Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh, lees mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in