The making of: FEEST
Yes, vorige week hebben we eindelijk het leuke nieuws met jullie kunnen delen. We hebben een magazine gemaakt: FEEST. Een (offline) magazine ter ere van ons 10-jarig jubileum. Maandag om 07.00 ’s ochtends ging het nieuws het wereldwijde web op en stond ik strak van de zenuwen. Maar dat was helemaal niet nodig, want de bestellingen stroomden binnen. En dat maakt ons heel erg blij, dankbaar en gelukkig. We vinden het superleuk dat we dit feestje samen met jou kunnen vieren.
Dat magazine was er natuurlijk niet zomaar. Daar hebben we de afgelopen maanden hard aan gewerkt en sterker nog: we zijn er nog steeds druk mee bezig. In deze blog neem ik jullie mee in alle voorbereidingen: The making of FEEST.
Brainstorm
Begin dit jaar hadden we al het idee om een jubileum magazine uit te gaan brengen. Toen Pauline met verlof was en er Corona uitbrak wilden we het project toch even uitstellen. We vonden de timing niet handig. Afspreken was niet mogelijk en Pauline zat nog volop op haar blauwe wolk. Maar dat duurde niet lang. Nog geen week nadat Pauline weer aan de slag was opperde ze het idee om toch het jubileum magazine uit te brengen. En de rest is geschiedenis. We begonnen met heel veel brainstormen op het strand. Met elkaar, met onze PA Celeste en met Marianne natuurlijk. Al snel waren we er over uit dat het thema van het magazine Feest moest zijn. En niet alleen voor de feestdagen, maar om van elke dag een feestje te maken.
Meetings
Daarop volgen heel veel meetings. Met onze vormgever Diewertje, met Monique (van Loon) en met de drukker. We worden geinterviewd door Monique ( het resultaat lees je in het magazine). Met de vormgever spreken we de stijl en het kleurenschema door en bij de drukker bespreken we welk soort papier er gebruikt moet worden, welke druktechniek, het aantal pagina’s en ga zo maar door.
Shooten, shooten en nog eens shooten
En dan is het ineens augustus en moeten we flink aan de bak. De hele maand augustus staat in het teken van shooten. We koken en fotograferen per thema. Pauline werkt de recepten uit en ik zet alles op de foto. Voor het eerst fotografeer ik een productie op een hele donkere ondergrond. Dat was even spannend, maar heeft supergoed uitgepakt. We hebben leuke nieuwe ondergrondjes besteld en natuurlijk ook weer wat fotoprops geshopt. Naast alle foodshoots doen we ook nog een hotspot tour door Haarlem en ondertussen is Marianne ook druk aan het shooten voor het magazine. Af en toe delen we al een leuke sneakpeak met elkaar.
Koken - Testen - Proeven
Pauline begint de dag voor de shoots al met koken en alle voorbereidingen. Er wordt heel wat afgekookt deze weken. Tijdens het koken op de shootdagen werkt Pauline de recepten soms nog wat bij. En er wordt natuurlijk volop geproefd. En de gerechten? Die verdelen we aan het einde van de dag en nemen we lekker mee naar huis. Heel vervelend, zo’n baan!
Fail
En er gaat ook wel eens wat mis zoals je ziet. Het hoort er allemaal bij en zo zie je maar weer, ook bij ons gaat er wel eens wat fout.
Rommel maken
Tijdens de kookdagen is het hele huis werkelijk ontploft. De koelkast zit overvol. De keuken ligt vol met vuile vaat, want de vaatwasser zit al stampvol. De ondergrondjes, bordjes, kopjes en bestek liggen bezaaid door de hele woonkamer. Gelukkig ruimen we na een kookdag samen alles op. Maar een kookstudio blijft toch wel een droom hoor.
Glam shoot
Niet alleen de recepten worden gefotografeerd, maar wij ook. In de ochtend zitten we bij Knippenduss voor het stylen van onze haren. Daarna lunchen we gezellig even bij Cleeff en doen we nog wat culi inkopen voor de shoot. De shoot is bij restaurant de Ripper, een hele toffe locatie met de perfecte sfeer voor in ons magazine. Danielle van Goudse fotografie maakt de foto’s en het resultaat is weer erg geslaagd.
Achter de laptop
En dan begint het schrijfwerk. Ik bewerk alle foto’s en samen maken we een selectie. Soms nog best lastig om uit 5 mooie foto’s de beste te kiezen. We schrijven de teksten voor in het magazine. Ik ontferm me over de stylingtips en de hotspot guide en Pauline werkt alle recepten uit. In de tussentijd ontvangen we ook alle foto’s en recepten van Marianne. We worden met de dag enthousiaster en kunnen niet wachten om het met jou te delen. We maken een marketingplan en dan is het eindelijk zover: de definitieve cover is klaar en de pre-sale gaat live. Ontzettend spannend! De bestellingen blijven maar binnen komen, onwijs gaaf!
Bestel nu met GRATIS verzending
Heb je het magazine nog niet besteld?
Bestel hem nu dan weet je zeker dat je een exemplaar van dit unieke jubileumnummer te pakken hebt (het is namelijk een limited edition). En heb je hem als eerste op de mat. Wij worden er in ieder geval heel blij van en ik hoop jij ook.
Het magazine heeft de inhoud van een heel kookboek, maar je betaalt slechts €9,95.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in