meelijn

5 dingen die ik leuk vind om samen met Merlijn te doen

Ik was vroeger enorm creatief. Regelmatig haalden Annika en ik al onze knutselspullen uit de kast om zelf kaarten, sierraden, beeldjes en dye shirts te maken. Ik had dus verwacht dat ik als moeder ook zo creatief zou zijn. Maar die knutsel skills zijn toch een beetje verdwenen in de loop der jaren. Met tekenen kom ik vaak niet verder dan een paar vissen en met klei steek ik enkel wat figuurtjes uit. Niet dat Merlijn dit wat uitmaakt, want die vindt het gewoon heel gezellig om dit samen te doen.  Welke dingen ik wel heel leuk vind om met samen met mijn peuter te doen lees je in deze blog.

pauline en merlijn-

1. Actieve dingen doen

Merlijn vindt voetballen heel tof. Al van kleins af aan is hij met de bal bezig. Ik vind dit zelf ook heel leuk. Helemaal nu hij de bal echt terug schopt of gooit. En dat hij er zo enthousiast van wordt vind ik natuurlijk fantastisch om te zien. Maar ook fietsen, steppen, rennen, klimmen en springen op de trampoline is hier favoriet. Zolang er maar actie is, dan is het goed. En als er water aan te pas komt is het helemaal feest. Geef hem een emmer water (en een kwast) en je hoort hem niet meer. Ik hoef dan alleen maar te kijken en dan is het al goed.

2. Naar buiten

Het liefst ga ik wat doen met de jongens. Dan kan Merlijn even lekker zijn energie kwijt. Vaak gaan we naar een speeltuin of kinderboerderij in de buurt en dan gaat Merlijn op zijn fiets of step. Dit durf ik trouwens niet als ik alleen met beide jongens ben, want Merlijn is zo snel op zijn fiets en ik ben heel bang dat hij dan zo de weg over vliegt. Ook vind ik het leuk om samen op een terrasje te zitten. Alleen denkt hij daar zelf anders over, als zijn appelsap op is, wil hij weer rennen. En we gaan graag naar het strand, spelen met het zand, schelpen zoeken en zwemmen. Vindt hij helemaal geweldig.

pauline en merlijn-

3. Koken en bakken

Dit was te verwachten, maar ik vind het heel gezellig om samen met Merlijn te koken en te bakken. Hij vindt dit zelf ook heel leuk. We hebben al heel veel bananabread gemaakt en cupcakes versierd, maar ook pizza maken is hier favoriet. Hij vindt het superleuk om zelf de pizza te beleggen. Met de recepten van HelloFresh kan je heel leuk samen koken met je kind. Door de stap voor stap beschrijving kan je aan de hand van plaatjes laten zien wat er moet gebeuren. Ik laat Merlijn nog niet zelf snijden, maar voor oudere kindjes is dit natuurlijk wel goed te doen. Deze keer maakten we een pizza met geitenkaas en perzik. Maar er zitten ook vaak andere lekkere kidsproof gerechten in de box. Denk aan gevulde paprika’s in de vorm van een gezichtje, of pitabroodjes en wraps.

Op deze manier leer ik Merlijn kennismaken met verse ingrediënten. Kijk dit is een paprika en zo smaakt het. Het gekke is dat als wij samen in de keuken bezig zijn, hij het meeste wel wil proeven (aan tafel vaak niet meer). Dus naast dat het heel leuk en gezellig is, kan het ook een stimulans zijn om beter te leren eten en nieuwe ingrediënten te ontdekken. Voor de kleintjes is pizza heel leuk om samen te maken, maar als je kindje wat ouder is kan je ook aan de slag met de andere recepten. Er zitten genoeg kidsproof opties bij.

En ik ga zeker binnenkort de bakbox van HelloFresh uitproberen. Je kunt nu heel eenvoudig een bakrecept toevoegen aan je box. Denk aan bananenbrood, een appelcrumble of brownies. Lijkt me superleuk om samen met Merlijn iets lekkers te bakken.

pauline en merlijn-

4. Creatief zijn

In de intro noemde ik al, dat mijn knutsel skills een beetje verdwenen zijn. Toch vind ik dit wel fijn om te doen. We tekenen vaak, ik heb zo’n grote rol papier wat je af kunt scheuren en inmiddels hebben we ook heel veel potloden, stiften en krijt verzameld. Merlijn vindt dit heel gezellig en is hier rustig een half uur zoet mee. Verven vindt hij helemaal te gek, extra leuk als hij dan zijn hand mag verven natuurlijk (en broertje zijn voetjes). Ook kleien doen we vaak. Echte grote creatieve dingen zoals kijkdozen maken en robots van karton hebben we nog niet vaak gedaan, maar dit ga ik in de herfst zeker doen.

5. Binnen spelen

En als het regent spelen we binnen. Dingen bouwen met Duplo of blokken. Merlijn vindt het heel leuk om het daarna weer stuk te maken. En dat vind ik dan oprecht jammer haha. Torens maken en de trein zijn hier nog steeds favoriet. Ook speelt hij graag met zijn auto’s en puzzels. We maken  heel vaak samen puzzels en ook spelletjes zoals domino, memory en sjoelen doen we graag samen. En als laatste een hut bouwen is ook te gek, helemaal als je daarna een filmpje kan kijken in de hut.

 

pizza met perzik
meelijn

Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in