Zalm recept: 4x bereidingswijzen
Zalm recept, zin in? Ga dan eerst bij jezelf (en team thuis) na hoe ze de zalm wensen. Wordt het zalm bakken, zalm uit de oven, zalm van de BBQ of een keer de mix zalm – airfryer uitproberen? Welke manier van bereiden en bijbehorende smaak het ook mag worden, elke bereidingswijze hebben we van een simpel zalm recept (of meervoud) voorzien.
(1) Zalm uit de oven
Een spartelverse moot zalm in de oven laten garen, wachten op de *piep* en dan als de wiedeweerga ervan proeven. Wil je zalm bereiden, dan is dit één van de makkelijkste manieren. Vaak kost de voorbereiding nog geen 5 minuten tijd, omdat het slechts een kwestie van de zalm kruiden is. Daarna gaat de vis de oven in. Bang dat het z’n sappigheid verliest? Volg de stappen in dit zalm uit de oven recept en slagen zal het!
(2) Zalm bakken
Zalm op de huid gebakken, op menig menukaart staat deze klassieker. Dikke kans dat je dit type zalm recept voor buitenshuis bewaart, want daar moet je wel een ervaren chef voor zijn. Ja toch, niet dan? Nee hoor, je moet alleen weten wát je moet doen om een goed gebakken zalm te krijgen. En laat je ons nou voor dat deel hebben. Lees hier hoe eenvoudig zalm op de huid bakken is.
(3) Zalm uit de airfryer
Al tijden is de airfryer een ingeburgerde categorie op onze website, omdat je er werkelijk van alles in kan maken. Nou ja, bijna alles. Gerechten uit de airfryer hebben twee pluspunten: ze zijn minder vet en dus net wat gezonder. En nu komt het, want ook zalm kan de airfryer in. Heel fijn voor op de drukke doordeweekse dagen, want in 10 minuten is de zalmmoot gaar en eetklaar.
(4) Zalm op de BBQ
Zin in een zalmrecept van de BBQ? Hebben we voor je. Met iets voorwerk leg je zo zat zilte zalmspiesjes op de grill. Laat je niet tegenhouden, omdat je normaal gesproken nooit op kolen kookt. Volg de stappen in het recept en voor je het weet is het aanvallen. Tijd om de grillmaster (in de dop) in jezelf te ontwaken! En staat het weer of je hoofd niet naar de BBQ, dan kan je altijd deze 5 tips hoe je zalm verder kan bereiden erbij pakken.
Trouwens, na je portie vis zin in een dag vlees? Weet dat we pagina’s vol vlees gerechten voor je in petto hebben. Voorlopig ben je niet uitgespeeld 😉