Menu
vakantie-zeeland-1635.jpg

Pauline’s week: Vakantie in Zeeland

Onze eerste vakantie met zijn vieren zit erop! We gingen naar het fijne Zeeland en hadden een perfect huisje dichtbij zee geboekt. En hoe gek het ook klinkt, ik kom na een vakantie met kinderen uitgeruster thuis dan wanneer we met zijn tweeën zouden gaan. Zonder kinderen ben ik veel ondernemender. Dan wil ik alle hotspots en leuke stadjes in de omgeving bezoeken. Met een baby en een peuter (en een enorme hittegolf) doe je dat gewoon niet. Meestal gingen we ’s ochtends wat leuks doen en de rest van de dag bleven we bij ons huisje. Beetje peddelen in het opblaasbad en spelletjes spelen. Kijk je mee naar mijn foto’s?

Het eerste weekend waren Annika, Chris en Lasse ook mee. Zo gezellig! Ons huisje in Vlissingen zat tegenover het strand, dus ’s ochtends gingen we hier meteen naar toe. Pier 7 is een van de weinige strandtenten waar je met de voeten in het zand kunt zitten. De meeste strandenten staan op palen.

Perfect huisje

Dit was ons huisje, een duinlodge (geboekt via Largo travel). Een heerlijk koel plekje. Van binnen is het van beton, dus dit bleef redelijk koel. Boven in de slaapkamers was het wel warm. Dus iedereen sliep op den duur beneden haha.

Op een bloedhete zondag wilden we toch even in Vlissingen kijken. Geen goed idee, want alles was nog dicht (alles gaat laat open). Dus belandden we uiteindelijk bij een slechte lunchtent (geen foto). Om het goed te maken haalden we een ijsje bij de IJswinckel. Zulke dagen heb je er altijd bij.

Uit Zeeland

Merlijn: “Mag ik appelsap?, mijn broertje wil melk”

Als je in Zeeland bent, moet je natuurlijk een Zeeuwse bolus eten.

Hier eet je echt goed

Als je echt lekker wil eten, ga dan naar BomBaai strandbar in Westkapelle. Deze quesadilla’s waren heerlijk en Maurits zijn shakshuka ook.

Merlijn had pannenkoeken en deze waren ook echt goed.

En de appeltaart ook. Deze is homemade. Zo lekker! We deelden iedere dag een taartje en Merlijn mocht kiezen.

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust

Zeeland is zo mooi. Ik ben dol op de kust en kies mijn vakanties hier altijd op uit. Extra leuk ook dat je overal streekproducten kunt kopen, kaas bij de kaasboer, verse jam langs de weg, zelf bloemen en fruit plukken en pompoenen. Als je met de auto rijdt kom je onderweg van alles tegen.

Naast iedere dag een taartje, mocht Merlijn ook iedere dag een ijsje. Wat een feest. Hij zegt nu alleen wel de hele tijd: Mag ik iets lekkers eten mama? Maar even terug in het gareel.

Bij Vloed at ik deze salade met geitenkaas en bramendressing. Ik heb heel veel salades gegeten om de taartjes en ijsjes een beetje te compenseren.

Nieuwe verslaving

Mau en ik hebben een nieuwe verslaving: Yahtzee. Ik houd echt van spelletjes.

Kidsproof hotspot

Ik had nog veel meer leuke plekken op mijn lijstje staan (kaslokaal, ezelhuis, houtzaagwerf etc), maar door de hitte is het er niet van gekomen. Maar Hof Poppendamme mag je met kids eigenlijk niet overslaan. Ze kunnen zich hier helemaal uitleven. Merlijn vond het te gek.

En ik ook!

’s Avonds aten we dus bij het huisje. Wel lekker makkelijk. Magioni pizza, salade met watermeloen en feta, brood met dips of een broodje hamburger.

Dit moet je proeven

En we sloten de vakantie af in Domburg met deze gevulde bolus van Bliek. Zooooo intens lekker! Wat een heerlijke week was dit.

PS Tommie was natuurlijk ook mee, maar die heeft de hele week in een luiertje gelopen en wil ik liever niet halfbloot op mijn blog laten zien.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan