merlijn

Pauline’s week: Vakantie in Zeeland

Onze eerste vakantie met zijn vieren zit erop! We gingen naar het fijne Zeeland en hadden een perfect huisje dichtbij zee geboekt. En hoe gek het ook klinkt, ik kom na een vakantie met kinderen uitgeruster thuis dan wanneer we met zijn tweeën zouden gaan. Zonder kinderen ben ik veel ondernemender. Dan wil ik alle hotspots en leuke stadjes in de omgeving bezoeken. Met een baby en een peuter (en een enorme hittegolf) doe je dat gewoon niet. Meestal gingen we ’s ochtends wat leuks doen en de rest van de dag bleven we bij ons huisje. Beetje peddelen in het opblaasbad en spelletjes spelen. Kijk je mee naar mijn foto’s?

pier 7

Het eerste weekend waren Annika, Chris en Lasse ook mee. Zo gezellig! Ons huisje in Vlissingen zat tegenover het strand, dus ’s ochtends gingen we hier meteen naar toe. Pier 7 is een van de weinige strandtenten waar je met de voeten in het zand kunt zitten. De meeste strandenten staan op palen.

Perfect huisje

largo duinlodge

Dit was ons huisje, een duinlodge (geboekt via Largo travel). Een heerlijk koel plekje. Van binnen is het van beton, dus dit bleef redelijk koel. Boven in de slaapkamers was het wel warm. Dus iedereen sliep op den duur beneden haha.

de ijswinckel

Op een bloedhete zondag wilden we toch even in Vlissingen kijken. Geen goed idee, want alles was nog dicht (alles gaat laat open). Dus belandden we uiteindelijk bij een slechte lunchtent (geen foto). Om het goed te maken haalden we een ijsje bij de IJswinckel. Zulke dagen heb je er altijd bij.

Uit Zeeland

I love Zeeland

Merlijn: “Mag ik appelsap?, mijn broertje wil melk”

bolus

Als je in Zeeland bent, moet je natuurlijk een Zeeuwse bolus eten.

Hier eet je echt goed

bombaai westkapelle

Als je echt lekker wil eten, ga dan naar BomBaai strandbar in Westkapelle. Deze quesadilla’s waren heerlijk en Maurits zijn shakshuka ook.

bombaai strandbar

Merlijn had pannenkoeken en deze waren ook echt goed.

bombaai strandbar

En de appeltaart ook. Deze is homemade. Zo lekker! We deelden iedere dag een taartje en Merlijn mocht kiezen.

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust

zeeland

Zeeland is zo mooi. Ik ben dol op de kust en kies mijn vakanties hier altijd op uit. Extra leuk ook dat je overal streekproducten kunt kopen, kaas bij de kaasboer, verse jam langs de weg, zelf bloemen en fruit plukken en pompoenen. Als je met de auto rijdt kom je onderweg van alles tegen.

merlijn

Naast iedere dag een taartje, mocht Merlijn ook iedere dag een ijsje. Wat een feest. Hij zegt nu alleen wel de hele tijd: Mag ik iets lekkers eten mama? Maar even terug in het gareel.

vloed

Bij Vloed at ik deze salade met geitenkaas en bramendressing. Ik heb heel veel salades gegeten om de taartjes en ijsjes een beetje te compenseren.

Nieuwe verslaving

yahtzee

Mau en ik hebben een nieuwe verslaving: Yahtzee. Ik houd echt van spelletjes.

Kidsproof hotspot

merlijn

Ik had nog veel meer leuke plekken op mijn lijstje staan (kaslokaal, ezelhuis, houtzaagwerf etc), maar door de hitte is het er niet van gekomen. Maar Hof Poppendamme mag je met kids eigenlijk niet overslaan. Ze kunnen zich hier helemaal uitleven. Merlijn vond het te gek.

hof poppendamme

En ik ook!

watermeloen salade

’s Avonds aten we dus bij het huisje. Wel lekker makkelijk. Magioni pizza, salade met watermeloen en feta, brood met dips of een broodje hamburger.

Dit moet je proeven

bolus van bliek

En we sloten de vakantie af in Domburg met deze gevulde bolus van Bliek. Zooooo intens lekker! Wat een heerlijke week was dit.

PS Tommie was natuurlijk ook mee, maar die heeft de hele week in een luiertje gelopen en wil ik liever niet halfbloot op mijn blog laten zien.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in